Aktywne Wpisy

szatanEK666 +48
Sezon szczupakowy moge uznac za otwarty. #wedkarstwo
źródło: 1000009466
Pobierz
Bartekc7 +50
Ostatnie 24 godziny sporo popsuły ten przedświąteczny tydzień. I to na kilku frontach choć wydawało się że do świąt będzie trochę spokoju. A oto co mamy:
- FED zaniepokojony bardziej niż przewidywano
- wojna celna zaostrzona
- straszne pomysły USA wymuszania na sojusznikach decouplingu od Chin
- brak postępów z wojną na Ukrainie i wzajemne słowa krytyki po stronie USA i Ukrainy. Brak sygnałów o możliwych ustępstwach Rosji.
- wg mnie nawet ten dzisiejszy
- FED zaniepokojony bardziej niż przewidywano
- wojna celna zaostrzona
- straszne pomysły USA wymuszania na sojusznikach decouplingu od Chin
- brak postępów z wojną na Ukrainie i wzajemne słowa krytyki po stronie USA i Ukrainy. Brak sygnałów o możliwych ustępstwach Rosji.
- wg mnie nawet ten dzisiejszy

Na początku wszystko było zdecentralizowane
Do dyskusji był #irc albo jakieś czaty na stronkach, teraz jest jeden Messenger
Stronkę z zainteresowaniami czy blogiem można było mieć wszędzie, teraz jest #facebook
Nie chodzi nawet o to, ze jest jedno miejsce, tylko jak bardzo Facebook jest bogiem dla młodych, wykształconych, z wielkich miast, Facebook ich budzi, Facebook im układa dzień i mowi co kiedy myślec
Jest niby #twitter ale to do innych rzeczy i tez jest jeden (mirko jest wyjątkiem lokalnym dla pl)
Z powodu mojego zajmowania sie tematem #fotografia wiem tez jak wyglada świat portali foto, mimo, ze jest tragicznie, żaden duży gracz nie wchodzi do gry - bo nie ma szans z zastanym rynkiem
Niektórzy mogą jeszcze pamietać, ze było cos takiego jak #usenet, teraz nie ma nawet for dyskusyjnych, bo wszystkie dyskusje toczą sie na fejsie
Generalnie można to wszystko podsumować tak: internet w założeniu był siecią całkowicie zdecentralizowana, ale przyszli millenialsi i spowodowali jedna wielka centralizację
I jeszcze potem narzekają, ze Facebook czy #youtube cenzuruje treści - a dlaczego ma tego nie robic, skoro jest monopolista?
Z czego wynikają monopole? Według mnie tylko z tego jacy są użytkownicy
Dopóki internet był dla nielicznych jakoś to działało, potem trafił pod strzechy i mamy to co widac
#technologia #internet #oswiadczenie #przemyslenia
@darkelf: XD
Nie wyobrażam sobie, że ktoś rejestruje się na forum, potwierdza adres e-mail otrzymanym linkiem i tworzy temat z odpowiednim zapytaniem. Teraz wystarczy znaleźć grupę na fejsie, dołączyć i już masz specjalistów, którzy rozwiążą Twój problem.
Najgorsze jest w tym, że nie zapowiada
Mody/pokolenia są naprzemienne
To co zniszczyło pokolenie dzisiejszych 20-latkow naprawi pokolenie dzisiejszych nastolatków
@Shaderr: No tak nie do końca wygodniej bo znaleźć coś na FB to naprawdę sztuka. Ta ich wyszukiwarka działa bardzo ułomnie i szybko się kończy tym że na grupach etc. ciągle się pojawiają te same pytania bo ludzie po prostu mają małe szanse odnaleźć te same zapytania innych osób które zadały je wcześniej. Tu nie chodzi o to by kopiować
@admund: Nie wiem czy w ogóle przeczytałeś co pisałem czy - tak jak zazwyczaj robią millenialsi - komentujesz na podstawie szybkiego rzucenia okiem, chodzi o decentralizację, wiele for zamiast