Wpis z mikrobloga

@herejon: w lodówce warto trzymać tylko świeże zioła. Obcinasz końcówki łodyżek, wstawiasz do szklanki z wodą i cyk do lodówki, trzymają się lepiej niż w ziemi.

Suche przyprawy do szklanego pojemniczka i cyk do szuflady.
  • Odpowiedz
@neilran: No ma ma,
@Primusek: Próbowałeś sól z lodówki ? Albo bazylia ? Normalnie 100 razy lepiej smakuje niż z ciepłego pomieszczenia.
@Mirkosoft: Dokładnie, wszystkie przyprawy z lodówki lepsze bo dodajesz do ciepłej potrawy to szybciej uwalniają smak.
  • Odpowiedz
@herejon: czy ty jesteś normalny? Przyprawy w lodowce? xD widziałaś ty kiedyś w sklepie żeby przyprawy były w lodowce? „Gdzie mogę znaleźć pieprz mielony? - proszę sie kierować w stronę lodówek, leży koło jogurtów.” xD
  • Odpowiedz
@Omate: Przecież kamisy czy inne normalnie ja półkach a takie dobre przyprawy na przykład zielony ogród, albo turkusowe włosy to normalnie w lodówkach leżą żeby aromaty miały
  • Odpowiedz
@neilran: zamknięta w szafce, otwarta w lodowce, przyprawy w małych słoiczkach. Przecież to jest suszone, co ma sie tam ci zepsuć/skiśnieć?
  • Odpowiedz