Wpis z mikrobloga

@rajet: To manipulacja, bo kukiz nie miał wpływu na to kto sobie robił z nim zdjęcie- zwłaszcza jeśli odciął się od tego środowiska. Na tej zasadzie mogę podać Ci zdjęcie każdego polityka w Polsce z nazistą czy chorym psychucznie człowiekiem.
  • Odpowiedz
@Tiwaz

Polscy żołnierze czasami dopinali sobie czaszki zabitych Niemców.

Swego czasu peokuratura zaczęła badać sprawę koszulek na podlaskim marszu Wyklętych, umorzyła jednak śledztwo gdy jeden z organizatorów przedstawił im dowody na to że był to popularny symbol żołnierzy AK na tych terenach.
  • Odpowiedz
@RYSZKRE8888: Jak zaczniemy rozpatrywac co ktos sobie odpial i przeczepil do nigdzie nie dojdziemy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem skad masz te zdjecia i co one maja udowodnic.
  • Odpowiedz
@rajet: Lowca nazioli widze. Wsrod tych terminow jakimi rzucasz jak runy, nacjonalizm, narodowy czy nawet faszyzm - nic nie jest "zle" ani nielegalne. Dopiero jak dojdziemy do symboliki SS czy banderowcow to mozemy o tym zaczac mowic. Mam nadzieje, ze wiekszosc osob tutaj potrafi wyrobic sobie wlasnie zdanie i odfiltrowac ten wykrzywiony przekaz jaki prezentujesz.
  • Odpowiedz
@Tiwaz

Genralnie to nic. Chciałem tylko pokazać że każdy symbol ma wiele znaczeń i to że czaszka noszona przez kilka lat przez nazistów nie oznacza że jest symbolem tylko nazistowskim.

Część jego żołnierzy walczyło następnie w II i III Powstaniu Śląskim.Żołnierze tych formacji niejednokrotnie nosili na mundurach naszywki z wizerunkiem czaszki. Pierwszym z nich była kompania „Warszawianka” NSZ Okręgu Warszawskiego, która jako 1. kompania szturmowa walczyła w Powstaniu Warszawskim. Niektórzy żołnierze
RYSZKRE8888 - @Tiwaz 

Genralnie to nic. Chciałem tylko pokazać że każdy symbol ma wi...

źródło: comment_glaK6HBRPCkw8Z6TG8Xq1y1dPbdhPe2a.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
mozemy o tym zaczac mowic

@Tiwaz: o #!$%@?, dziękuję łaskawco, że pozwalasz mi dopiero wtedy ocenić coś za "złe". Miłosierny wśród niesprawiedliwych!
  • Odpowiedz
@rajet: Dzieki wolnosci slowa z jaka walczysz mozesz sobie pisac co chcesz. Docen to aktywisto komunistyczny
( ͡° ͜ʖ ͡°) Ja tylko dla porzadku chcialem sprostowac te twoje brednie. Napisz rozprawke o sierpie i mlocie oraz koszulkach z marksem czy czegewara.
  • Odpowiedz

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@mega-ubogi-czlowiek: @Tiwaz: Co jest (neo)nazistowskie na tych zdjęciach:

-koszulka z symboliką organizacji Blood and Honour (międzynarodowe stowarzyszenie miłośników austriackiego akwarelisty i 'zamawiania pięciu piw', założone przez Iana Stuarta Donaldsona),
- czarna flaga z logo Szturmowców (gości od haseł o "białej Europie braterskich narodów" na ostatnim Marszu Niepodległości),
-flaga z SS-mańskim totenkopfem położonym na swarzycy i logiem nazipogańskiego pułku "Azow" - na ss-mańską modłę
  • Odpowiedz
@Tiwaz: O kim?

Dobra, nawet, jeśli uznamy, że Szturmowcy to "tylko" polska odmiana białych suprematystów CAŁKOWICIE PRZYPADKOWO nawiązująca do Trzeciej Rzeszy, to jednak koszulka BiH-u, "uśmiechnięty" totenkopf SS wrzepiony w środek słowiańskiej swarzycy, zestawienie loga pułku "Azow" z Orłem Białym i skrojenie tarczy z tym ostatnim symbolem na modłę Waffen-SS wyczerpuje chyba wszelkie wątpliwości co do 'wyznania' politycznego pana z powyższych zdjęć.
  • Odpowiedz
@Mannaz_Isaz_Raido_Kaunan_Othala: No tak i dlatego napisalem, ze neonazista jest typ z fotki (zapewne, przypuszczalnie chyba ze nie rozumie tego co zaklada), ale nie sa nimi Szturmowcy (gdzie znalazles takie nawiazania????) ani tez haslo "Biala Europa" (jak rowniez runy itd). Czyli wracajac do okreslenia "co jest nazistowskie" to ta lista jest duzo krotsza moim zdaniem. Tak naprawde nazizm to narodowy socjalizm i to byc moze ten niemiecki. Jesli ktos zmodyfikuje go
  • Odpowiedz
Tak naprawde nazizm to narodowy socjalizm i to byc moze ten niemiecki. Jesli ktos zmodyfikuje go to byc moze (nie jestem ekspertem) bedzie to juz tylko NS, ale nie nazizm.

@Tiwaz: To jak wyjaśnisz istnienie polskiego narodowego socjalizmu (powstałego niezależnie od jego niemieckiego odpowiednika) w dwudziestoleciu międzywojennym? ( ͡º ͜ʖ͡º)
MannazIsazRaidoKaunanOthala - > Tak naprawde nazizm to narodowy socjalizm i to byc mo...

źródło: comment_MaZm0D1QVkywgEr0qVOtW4n3uGakRPKQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz