Aktywne Wpisy

Wink +24
Widziałem wątek na reddicie gdzie ktoś szukał podobnych gier #expedition33 (chodziło o emocje, zwroty akcji, postacie które można polubić) i zaczęła się wyliczanka soulslike'ów i jRPGów.
Jakie emocje przez 20 godzina da mi Dark Soulsów? Dla nowego gracza ewentualnie w---w, że nie może ubić jakiegoś przeciwnika xD
Ale tak zacząłem się zastanawiać jaka gra tak właściwie podobne emocje wywołała we mnie, jaka gra była poruszającą, piękną i mądrą opowieścią?
Do
Jakie emocje przez 20 godzina da mi Dark Soulsów? Dla nowego gracza ewentualnie w---w, że nie może ubić jakiegoś przeciwnika xD
Ale tak zacząłem się zastanawiać jaka gra tak właściwie podobne emocje wywołała we mnie, jaka gra była poruszającą, piękną i mądrą opowieścią?
Do
źródło: image
Pobierz
Soothsayer +82
jak już rozwinę kołhoz to zatrudnię wszystkich frenów

Mirki, bo już mnie powoli k-----a łapie, nie mogę tego ogarnąć od dwóch dni.
Co chcę? Chcę, aby był internet na maszynie wirtualnej Hyper-V na której jest Windows Server 2008r2 z serwerem DNS i DHCP. Chcę, aby było połączenie wirtualki z laptopem na którym jest Win10 i żeby była to jakby osobna sieć na późniejsze postawienie active directory. Chcę, żeby właśnie dns i dhcp ustawiał IP dla wszystkich innych komputerów w sieci z tego WinServ2008 (to jest tylko na testowanie i ogólne przyuczenie się).
Moje połączenie w zdjęciu niżej.
Nie mam internetu przez ethernet. Nie wiem jakie jeszcze informacje będą potrzebne dla Was abyście zobaczyli co jest źle.
Tak czy inaczej:
1. Router asusa twierdzi, że ma dostęp do internetu (raczej na pewno ma bo może połączyć się z serwerem który wypuszcza aktualizacje firmware).
2. Laptop po kablu już połączenia nie ma. Konfiguracja wirtualnego przełącznika Hyper-V który jest połączony z ethernetem laptopa wygląda następująco:
IP: 192.168.2.50
Maska: 255.255.255.0
Brama taka jak router Asusa 192.168.2.1
DNS ustawiony na IP wirtualnego serwera: 192.168.2.51
3. Konfiguracja lan w wirtualce:
IP: 192.168.2.51
Maska: 255.255.255.0
Brama ustawiona na laptopa: 192.168.2.50
DNS ustawiony na siebie 192.168.2.51
Co robię źle?
źródło: comment_PCtkMm1P416Y38iZbYaHOtnWr4bEBR8h.jpg
PobierzSzczerze mówiąc, nie wiem jak to sprawdzić.
ISP to jest Virgin Media w UK, router to jest ich jakiś mało zaawansowany Virgin Hub 3 który nie ma za dużo ustawień.
Hub 3 ma swój DHCP, ustawił adres 192.168.0.29 dla Asusa. Ustawiłem więc na sztywno dla portu WAN w Asusie powyższy adres i samemu Asusowi ustawiłem 192.168.2.1 przez który teraz się łączę. (od razu zablokowałem w dhcp
@mlekopan16: Jak dobrze widzę na necie to nie da się ustawić więc bez ustawień routingu taka topologia nie ma szans działać. Jeżeli masz dwa routery to musi być routing statyczny zaimplementowany.
Sorry, że wołam wszystkich ale zrobiłem teraz trochę inaczej.
Virgin hub działa w trybie modemu teraz, idzie enthernet do asusa, mam internet na laptopie po wifi, niestety albo mam zepsuty port rj45 w laptopie albo nie wiem - bo po lan nie mam internetu zarówno z asusa jak i prosto od routera isp.
Teraz problem pojawia się na maszynie
Teraz chyba ostatni problem - lan i internet na wirtualce.
Gdzieś widziałem jak konfigurowali lan i w wirtualnej karcie w systemie bramę ustawiali na fizyczny pc jaki był. Mimo to, nie działa ani ustawienie 192.168.1.1 (router) ani 192.168.1.50 (laptop), ani nawet sam nie chce pobrać danych mimo włączonego DHCP w routerze :(
Sprawdzałem 2
Usunąłem dosłownie wszystkie adaptery wirtualne, zrobiłem jeszcze raz jeden wirtualny ethernetowy nazwany przez Hyper-V "zewnętrzny" który jest powiązany z fizyczną kartą sieciową (to chyba ten bridge właśnie, tak?)...i internet jest teraz na wirtualce ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
Ale nie pinguje mi laptopa ani laptop wirtualki. Oba systemy są w tej samej masce, dobrze pobierają ustawienia DHCP. Może