Aktywne Wpisy
Mantusabra +15
#przegryw podajcie jakieś synonimy do słowa przegryw. Mi ciekawe słowo przyszlo na myśl- cudak. Rzadko się używa tego słowa uguem, ale jest guem ciekawe asz asz
ignis84 +486
Hej, żyję ;-)
Mniej pisałam ponieważ nie czułam się zbyt dobrze, ale ból został całkiem nieźle spacifikowany. Czasem sobie o mnie przypomni, ale wtedy proszę o doraźny zastrzyk przeciwbólowy, oprócz tego na stałe jestem podłączona do pompy która podaje mi co godzinę morfinę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to jest ulga kiedy, tak bardzo nie boli.
Okazało się, że z naświetlań nici, mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Zostaje jedynie operacja,
Mniej pisałam ponieważ nie czułam się zbyt dobrze, ale ból został całkiem nieźle spacifikowany. Czasem sobie o mnie przypomni, ale wtedy proszę o doraźny zastrzyk przeciwbólowy, oprócz tego na stałe jestem podłączona do pompy która podaje mi co godzinę morfinę. Nawet nie zdajecie sobie sprawy jaka to jest ulga kiedy, tak bardzo nie boli.
Okazało się, że z naświetlań nici, mogą przynieść więcej szkody niż pożytku.
Zostaje jedynie operacja,
kupilem nowe ciuchg na moto (kombi dwuczesciowe, rekawiczki buty), dzis kawalek poszedlem sie w tym bujnac i mega slabo mi sie jechali, pierwsze pare km to jechalem jakbym dopiero co prawko zdal.
- rekawiczki - nie czuje dobrze manetki i klamek, jak ruszam to za duzo / za malo daje gazu i sprzeglem tez ciezko sie operuje. czuje ze w awaryjnej sytuacji bym nie byl w hamowaniu szybki jak lucky luke. Ciezko trzymac dwa palce na hamulcu (sztywne sa).
- buty - tu chyba musze sie przyzwyczaic bo tez jakos dziwnie mi sie na podnozku operuje, sa jakby za mocno przyczepne i nie moge swobodnie nogi przesunac do zmiany biegu przez co rzadziej teraz zmieniam :D
- kombi - czuje mocno ograniczone ruchy, szczegolnie tułowia. Jest mocno naciągnięte, mam wrazenie ze do mocnego skretu by by bylo bardzo ciezko sie zlozyc. Nic nie uwiera, jest mocno opiete.
Pytanie do was: wyrobi / rozbije sie to wszystko? bedzie lepiej? Jak kask kupowalem to sie wytlukl i jest luzniejszy niz na początku, tu bedzie podobnie?
Jak nie jestem na moto nie czuje az takiego dulyskomfortu, mam w sumie niezly zakres ruchow, dlatego przy przymierzaniu (nawet na sucho na moto) nie zauwazylem tych problemow, dopiero po przejazdzce...
No chyba, że masz źle dobrane ciuchy
@kefas_safek: a) rozbiją się b) trzeba było kupić ze skóry kangura
Problemem w spodniach jest zazwyczaj to, że są za duże - ochraniacze nie są w tych miejscach gdzie powinny, nadmiar materiału zbiera się pod kolanami
Rękawiczki owszem pogarszają wyczucie, ale to chwilowy efekt, nauczysz się, natomiast dwa palce na klamce powinno się dać trzymać ale to też może być raczej wrażenie niż problem, poza tym one się akurat powinny nieco rozejść, polecam
@kefas_safek: wszystko to kwestia przyzwyczajenia. Ja nie potrafię jechać bez rękawic, bo nie mam tego czucia manetki co w.
Ciężko powiedzieć, ogólnie rozciągnie się trochę i na pewno pierwsze kilometry w nowych są ciężkie. Miałem rok temu pecha i dzień po kupnie rękawic robiłem
Ja kupiłem s100 leder ale jest dużo innych. Po użyciu skóra jest bardziej miękka i nie wymusza dziwnej pozycji :) jest dużo wygodniej i trochę się rozciągnęła.