Aktywne Wpisy
![rewizjonista](https://wykop.pl/cdn/c0834752/adfc4dce8f63dbc926f3d325ef956f3d363726261d951ffeab1a735b309b44c4,q60.jpg)
rewizjonista +9
Jako że zdjęcie wrzucone w komentarzu wywołuje takie emocje chciałbym aby ukrofile wrzucili mnie od razu na czarną listę.
Transport czołgu na Ukrainę. Zdjęcie zrobione dziś w #chelm
Transport czołgu na Ukrainę. Zdjęcie zrobione dziś w #chelm
![rewizjonista - Jako że zdjęcie wrzucone w komentarzu wywołuje takie emocje chciałbym ...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/9ba444f0658880bd71da6e1d6edd9e0d33aefeba9d95676244de332d9e8c426a,w150.jpg)
źródło: 1000010633
Pobierz
Nie-wazne1 +10
Powie mi ktos dlaczego w Krakowie w okolicach rynku slyszec w wiekszosci ukrainski jezyk zamiast Polskiego. Angielski to nie dziwne bo turysci. Skad ci ukraincy maja pieniadze na drogie ciuchy czy jedzenie w centrum? Poza tym oni tak glosno ******** ze musza wszyscy wokolo wiedziec ze pochodza z panstwa ktore ledwo co powstalo I juz chce wszystkimi rzadzic. Wy Polacy naprawde nie widzicie ze oni wam na glowe wychodza. Przyjezdzaja tutaj I
Mam dobrą wiadomość, dla niecierpliwych. Ciasto na tę pizzę rośnie bardzo szybko, nie ma więc konieczności czekania kilku godzin jak na klasyczne ciasto( ͡° ͜ʖ ͡°) Możecie przygotować ją więc nawet na dzisiejszy obiad lub kolację. Sam proces przygotowania jest bardzo prosty, a przygotować można ją z łatwo dostępnych w Polsce składników.
Pizza w deep dish powstała w Chicago w latach 40' XX wieku i dość szybko zaczęła cieszyć się ogromną popularnością. Jest dość nietypowa, przypomina trochę ciasto, a używane w niej składniki kładzione są w odwrotnej kolejności (ser, składniki a na górę sos). Lubię pizzę w tym stylu, uważam że jest ciekawa i warto przynajmniej raz spróbować ją przyrządzić i przekonać się na własnej skórze. Pamiętajcie jednak o tym, że niesłychanie ważne jest użycie dobrych pomidorów do sosu, którego jest tu więcej niż w klasycznej pizzy.
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i urozmaici waszą kuchnię. Jak co tydzień czekam na zdjęcia waszej pizzy w tagu gotujzwykopem (oznaczajcie mnie ;)!
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
W ankiecie wyjątkowo nie wybieramy tego co za dwa tygodnie (po 1000 głosów zebrały ostatnio gulasz i krążki cebulowe, które będą w kolejnych odcinkach), ale mój przepis, który uważacie za najlepszy/najciekawszy lub ten który najczęściej robicie. Niestety w głosowaniu ze względu na max 10 pozycji pominąłem Panzerotti, Panuozzo i Corn Dogi oraz Pizzę o której było kilka znalezisk i pewnie zdeklasowałaby pozostałych ;)
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
źródło: comment_szn2qifhU22jhX3aoINvOhuuehsAfQDg.jpg
PobierzKtóry z moich dotychczasowych przepisów był najlepszy/najciekawszy?
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_0tsSPS0xEjI9MZH7PVGO2sWgughW7F1z.jpg
Pobierz