Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
krystekw2 +19
#motoryzacja #kredyt
Zastanawiam się nad kupnem Skody.
Samochód warty 118k. Zrobiłem kalkulację kredytu tradycyjnego z wpłatą 0% na 5 lat.
Jak widać na zdjęciu, nagle z 118k kwota kredytu wyszła 132k. Ubezpieczenie koło 4k - rozumiem, ale skąd reszta? Myślałem, że jest to kwestia prowizji ale korzystając z jakiegoś internetowego kalkulatora otrzymałem dokładną ratę (co do grosza) dopiero po wpisaniu 10k prowizji jako dodatkowej opłaty. Odsetki to jakieś 40k.
Z tego wychodzi,
Zastanawiam się nad kupnem Skody.
Samochód warty 118k. Zrobiłem kalkulację kredytu tradycyjnego z wpłatą 0% na 5 lat.
Jak widać na zdjęciu, nagle z 118k kwota kredytu wyszła 132k. Ubezpieczenie koło 4k - rozumiem, ale skąd reszta? Myślałem, że jest to kwestia prowizji ale korzystając z jakiegoś internetowego kalkulatora otrzymałem dokładną ratę (co do grosza) dopiero po wpisaniu 10k prowizji jako dodatkowej opłaty. Odsetki to jakieś 40k.
Z tego wychodzi,
Obie stacje przedstawiły wyłącznie perspektywę zdesperowanych rodziców i perspektywę kościoła, wspominając tylko mimochodem że sąd najwyższy i trybunał praw człowieka nie mają zastrzeżeń do działań lekarzy.
News nastawiony na wzbudzenie emocji i sprzedanie taniej sensacji i tyle.
Dziecko przeżyło 10 godzin bez aparatury i już media stawiają lekarzy jako tych którzy się mylą... Przykro na to patrzeć jak desperacja i ciemnogród zakrzykują naukę i rozsądek.