Wpis z mikrobloga

@laki1: bez przesady xD taki sam mit jak to, że czujesz smak puchy w piwie

@Lorenzo_von_Matterhorn: okaże się za miesiąc xD dezyfenkowało się w oxi, potem spryskane desprejem i spłukane wrzątkiem ( )

@Goglez: Nie, ale na pewno spróbuje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Amaurosis: ale tutaj właśnie jest taka hybryda - zimna woda w brodziku + butla z lodem
  • Odpowiedz
  • 0
@Luczexx tylko że puszkę aluminiowa ochrania specjalny lakier. Ale pomijając, bo też myślę że plastiku nie wyczujesz organoleptycznie. Najpierw zamroziles wodę w tym baniaku, a potem przelewales wrzątkiem? Nie popekal Ci? Woda Ci nie rozmarzla?
  • Odpowiedz
  • 1
Coś Ty, 5 kg lodu potrafi odebrać sporo energii. Polewanie plastikowego baniaka wrzatkiem nie spowoduje ze od razu się rozmrozi. plastik tez wytrzymał, wody wlalem trochę mniej aby przy zamrażaniu nie rozerwał butli. Jestem bardzo zawdowolony z efektu. Zima zrobiłem eksperyment z dwoma watkami IPA, jedna chłodziła się w lekkim śniegu na balkonie a druga w brodziku z lodem w garze. Efekt - ta z lodem miała chmielowy aromat a z balkonu
  • Odpowiedz
okaże się za miesiąc xD dezyfenkowało się w oxi, potem spryskane desprejem i spłukane wrzątkiem ( )

@Luczexx: imho lepiej kupić chłodnice. Przyda się a zawsze sprzedasz po kilku latach bez większych strat.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lorenzo_von_Matterhorn: żadnego zakażenia nie było. Dzięki temu eksperymentowi przekonałem się, ze chłodzenie brzeczki przy mocno nachmielonych piwach jest kluczowe. Kiedyś kupię sobie chłodnice ( ͡° ͜ʖ ͡°) piwo wyszło przednie i została ostatnia butelka.
  • Odpowiedz