Aktywne Wpisy
xena_x +7
Kiedy stare dziady wreszcie nauczuczą się że młoda 20-latka nigdy nie pokocha ich szczerze?
Obrzydliwy stary pryk startuje po raz kolejny do piękniej sporo młodszej kobiety, czy on nie nauczył się po sprawie z Amber, żeby nie kręcił się obok młodszych i piękniejszych od niego kobiet, bo prędzej czy później wyrolują go mistrzowsko jak zrobila Amber?
Typek może w młodości był przystojnym alvaro, ale na stare lata wygląda jak próchno i on
Obrzydliwy stary pryk startuje po raz kolejny do piękniej sporo młodszej kobiety, czy on nie nauczył się po sprawie z Amber, żeby nie kręcił się obok młodszych i piękniejszych od niego kobiet, bo prędzej czy później wyrolują go mistrzowsko jak zrobila Amber?
Typek może w młodości był przystojnym alvaro, ale na stare lata wygląda jak próchno i on
Zmarła mi bardzo bliska osoba, macie jakieś gierki fabularne w które można się wciągnąć w historię aby się wyłączyć? Raczej nic wesołego i raczej nie coś o czym słyszał każdy normik. ( ͡° ʖ̯ ͡°) przeszedłem ostatnio wszystkie gry Quantic Dream (Heavy Rain,
Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls)
#steam #gry #steamdeck
Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls)
#steam #gry #steamdeck
Adana kebab to odmiana sis kebabu (kebaby takie robione są na metalowych szpikulcach - sish), która swoją nazwę bierze od jednego z największych tureckich miast - Adany, która znajduje się niedaleko granicy z Syrią. Przygotowanie takiego kebabu nie jest trudne, o ile dysponujecie grillem z łatwością zrobicie go w domu nawet jeszcze dziś. W Adana Kebab używa się zazwyczaj mielonej jagnięciny, u nas (przynajmniej w mojej okolicy) dostanie takiego mięsa jest niemal nieosiągalne - można zastąpić go jednak wołowiną.
Kebaby w Turcji są bardzo popularne, jest to danie tanie chętnie jedzone przez miejscowych. Zjeść kebab w Stambule to nawet jedno z marzeń z mojej listy 100 podróżniczych marzeń, które udało mi się zrealizować podczas pierwszej wizyty w Turcji w 2016 roku (byłem tam dwukrotnie - w Stambule, Ankarze i Gaziantepie).
Przy przygotowaniu merytorycznym tego przepisu pomagał mi kolega, który jest turkiem. Wbrew pozorom sprawy kebabów są dość zawiłe ;) wpadliśmy nawet na pomysł aby w przyszłości przygotować zestawienie różnych rodzajów kebabów oraz ich charakterystykę.
Mam nadzieję, że przepis Wam się spodoba i urozmaici waszą kuchnię. Jak co tydzień czekam na zdjęcia waszych kebabów! Afiyet olsun!
Jeśli macie jakieś pytania lub uwagi pytajcie tutaj, w wiadomości prywatnej lub w komentarzach. Każdemu postaram się pomóc w miarę posiadanej wiedzy i umiejętności.
W następnych dwóch tygodniach gulasz oraz pizza w stylu chicagowskim, które szły łeb w łeb i zgromadziły w ostatnim głosowaniu po ponad 1000 głosów. Głosujcie w ankiecie na to co chcecie za trzy tygodnie ;)
Osoby, które chcą, aby wołać je do kolejnych przepisów proszę o plusowanie komentarza poniżej.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!
_______________________________________________
Wołam zainteresowanych, którzy wyrazili chęć wołania. Jeśli ktoś nie chce być wołany proszę o wiadomość prywatną.
PS Jak chcecie można też obserwować tag #kuchniamg78, gdzie trochę częściej będą pojawiać się jakieś przepisy.
PPS Dziś mam urodziny więc pijcie za mnie kompot ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co za dwa tygodnie?
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...