Wpis z mikrobloga

@Gruby_Lolek: masz rolety dzien /noc co sa kiepskie jesli chodzi o zatrzymanie slonca. Zewnetrzna jest spoko ale drogo. Sa jeszxze rolety materialowe ale od zewnatrz jest warstwa posrebrzana. Dobrze odbija swiatlo i zapobiega nagrzewaniu
  • Odpowiedz
@Harmonijka: @Harmonijka: @Tommo22: @Gruby_Lolek: rolety słaby pomysł, szczególnie te wewnętrzne bo i tak będzie w #!$%@?ę gorąco bo ciepło i tak zostanie w pomieszczeniu.

Tak jak kolega @JuneJohn: napisał najlepsze wyjście do folia przeciwsłoneczna, działa zajebiście, szyba się nie nagrzewa a więc nie daje ciepła do środka, a w pomieszczeniu i tak mam jasno.
Ja mam takie folie na oknach i polecam
  • Odpowiedz
@ElCidX: Efekt jest bardzo lustrzany? Zainteresowałeś mnie tą folią, ale mieszkam na blokowisku, więc promienie mogłyby odbijać się w stronę okien sąsiadów z bloków obok :(
  • Odpowiedz
@pytaks: Z zewnątrz tak, ale czy promienie odbija czy kotki się robią to nie wiem, trzeba by się dopytać w tym sklepie.
Ale wydaje mi się że po prostu rozprasza to światło i jest tylko efekt lustra za dnia.
  • Odpowiedz
@ElCidX: Ok, dziękuję za odpowiedź :) Widzę, że mają tam też folie neutral, ale cena jest 2x wyższa, niż w przypadku silverów. A że mieszkam w wynajętym mieszkaniu, to nie chcę za bardzo dopłacać do interesu.
  • Odpowiedz