Wpis z mikrobloga

Hej, jak to jest z naprawdę z tym pasmem B20 (800mHz), robi to wielką różnicę w Polsce czy nie? Pytam, bo chcę kupić coś matce, która mieszka w Polsce Z (24km od Stanów Zjednoczonych Ukrainy, czasem łapie Kyivstar).
#xiaomi
  • 7
@Virgilio pytanie jak bardzo zależy jej na LTE? Podejrzewam, że i tak może być problem dosyć blisko granicy, a poza tym 800 MHz nie działa jakoś zjawiskowo, biorąc pod uwagę ograniczenia tej technologii i obszar jaki może pokryć ;)
@Zly-Wilkel "a co toto LTE i na co mi to potrzebne " xD
Wiesz chodzi mi typowo o przeglądanie jakichś stron internetowych nic więcej. Różnica między 3G a LTE pewnie będzie niezauważalna dla niej ale chodzi mi o sam zasięg żeby nie gubiło co chwilę i nie zaczęło łapać kyivstaru
@Virgilio jak są takie interferencje z Ukrainą to może być kiepsko ;P Mama ma numer w Plusie? Bo jeśli tak to dam radę Ci może coś podejrzeć i dać znać jak to z zasięgiem będzie ;) Ale uwierz, że jeżeli 'osiemsetka' będzie obciążona to 3G może sprawdzać się lepiej ;) zwłaszcza jeśli tylko przeglądanie stron by chodziło czy jakieś podstawowe aplikacje ;)
@Virgilio weź poprawkę na to, że mapy zasięgu są bardzo optymistyczne ;P jest taka stronka jak btsearch, tam możesz zajrzeć żeby podejrzeć gdzie jest najbliższy nadajnik LTE który 800 MHz obsłuży ;)