Aktywne Wpisy
Alzena +6
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
O co chodzi? Szukam najlepszego rozwiązania jeżeli chodzi o konto walutowe (teściowa jedzie do pracy w DE i będzie dostawać wypłatę w Euro), które nie będzie zeżerać połowy wypłaty na prowizje z przewalutowania na złotówki podczas wypłaty w bankomacie czy podczas przewalutowywania podczas przelewu na konto w złotówkach. Fajnie jakby była możliwość wydania karty (lub jeszcze lepiej dwóch kart) od ręki (mało prawdopodobne) i opcji z małą prowizją podczas płatności za granicą/wypłatą z bankomatu.
Ktoś, coś?
Komentarz usunięty przez autora
Jaki tesciowa ma bank?
@seethree: To źle Ci polecił...
Niech założy albo Ty załóż jej mBank + rachunek w Euro który jest za free. Do rachunku EUR można dobrać Visa do EUR która kosztuje 25 zł na rok.
Większość banków pobiera opłatę za odebranie przelewu SEPA czyli EUR. mBank takiej opłaty nie pobiera.
Polecam