Wpis z mikrobloga

#allegro #pomoc #pytanie
Jestem sprzedającym, nie skonfigurowałem płatności przelewy24 kupujący zrobił przelew właśnie tą metodą. Na email dostalem potwierdzenie wpłaty przez kupującego, a na allegro w saldo i wypłata środków mam 0 zł. Czy konfiguracja przelewy24 jest potrzebna, żeby dostać wpłatę na allegro w saldo i wypłata środków?
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wertyh jeżeli pomyliłeś PayU z przelewy24 i chodzi Ci o to pierwsze, to z tego co pamiętam nie trzeba tej metody płatności aktywować bo jest ona domyślnie włączona, ale nie jestem tego pewien w 100%
  • Odpowiedz
@menstuffpl Potwiedziłem tylko payu wysyłając 1.01zł, a kupujący kupił przez usługę przelewy24, który nie aktywowałem, ale myślałem, że wpłata na konto allegro i tak dojdzie, a ta waryfikacja przelewy24 potrzebna przy wpłacie na konto bankowe.
  • Odpowiedz
Dostałem maila z wpłatą kupującego, mimo to konto na allegro mam puste, a transakcja jest w fazie: rozpoczęta.
  • Odpowiedz
#menstuff Skonfiguruj ustawienia żeby odbierać środki przekazane przez Kupujących - taką wiadomość dostałem po zakupie. Czy to znaczy, ze bez konfiguracji środki nie wpłyną na konto allegro?
  • Odpowiedz
@wertyh: nie wysyłaj nic to musi być wałek . Z chwila kiedy dostajesz maila@o wpłacie musisz mieć na Allegro ta kase a jest to w zakładce moja sprzedaż wpłaty od kupujących
  • Odpowiedz
#jordandc Kupujący nie chce już czekać i zgłosił sprawę do allegro. Prosiłem o wysłanie statusu zapłaty, gdyż u mnie jest rozpoczęta. Czyli w toku, ale nie zakończona. Prosiłem, a on wysłał mi screen'a z fałszywym zakończeniem wpłaty... Nie wiem co robić.
  • Odpowiedz
#jelen_szlachetny Napisałem wiadomość do allegro w tej sprawie. Otrzymałem wiadomość zwrotną, że pieniądze są ''w drodze'' i niedługo powinny zostać zaksięgowane na moim koncie.:)
  • Odpowiedz