Wpis z mikrobloga

Nie pracuje na codzień na windowsie, ale na macu przynajmniej raz w tygodniu miałem nieoczekiwany reboot systemu.

@komw: Ja korzystam od roku i nie miałem nigdy.

Ale jest sporo racji w tym co piszesz. Jest trochę debilnych rozwiązań ale mi płynność i stabilność wszystko rekompensuje. Do windowsa juz raczej nie wrócę
@MercedesBenizPolska: Tylko że wlasnie te nowe lapki z windowsem (mimo ze kiedys byłem niezłym hejterem i uzywałem na desktopie tylko linuxa) chodzą naprawdę szybko i bezproblemowo... Co do resetów to pewnie dlatego że uzywam sporo różnego softu w stylu dockery, node, różne IDE do tego zewnetrzna karta muzyczna i chyba co było najwiekszym problemem -> monitor 4k z macbookiem który nie miał dodatkowej karty poza wbudowaną. Niestety na tym monitorze 4k,
@komw: Ja dawniej na windowsie duzo kombinowałem. Masa programów itp. Teraz przegladarka, mail, parę prostych programów i tyle.No i bateria trzyma z 10h

Używam macbooka i iphona i dość dobrze ze sobą współgrają.

Choć podejrzewam że kupując fajnego ultrabooka pod windows czy linux przyzwyczaiłbym się w niedługim czasie :)
@komw: nie musisz mówić, ja pół życia tylko myszka. Touchpad w biosie wyłączałem. Później kupiłem thinkpada z trackpointem i był super wygodny. Na biurku jednak myszkę podpinałem. Jak kupiłem macbooka to teraz nawet nie wiem gdzie jest myszka :)
@CzlowiekXDDD #!$%@? tam, pełno problemów bo nie ma czasem programów i dodatków na maca, jak coś tłumacza to też u ciebie wiecznie inaczej. Koleżanka ma i chce to zmienić jak najszybciej. Zapytałeś pod tagami dotyczącymi tego laptopa więc oczywiste jest, że dostaniesz wiele odpowiedzi ze warto. Na studiach wszystko jest przystosowane pod Windowsa, jak idziesz na jakiś politechniczny kierunek to noga się zdarzyć bardziej niszowe programy, które są ttylko na Windowsa.