Wpis z mikrobloga

@Myrten: zależy co znaczy 100% legit. I pamiętajmy, że bana można wyłapać teoretycznie też za glitche, granie z cheaterem, ale także za uporczywe przeszkadzanie w grze oraz mowę nienawiści
@Myrten: nie da się przypadkiem używać modów, glitchowanie czegokolwiek przypadkiem też raczej nie widzę żadnej opcji.
Natomiast pewnie masz na myśli zbieranie worków czy lewego hajsu, bo na to wpływu nikt z nas nie ma. I tu pewnie zależy od kwot. Trudno zebrać 100 milionów przez nieuwagę lub afkując, ale przed drobniakami się nie da uchronić. Liczę że banują z #rigcz, ale tym razem mam wątpliwości.
@Myrten: plotka głosi, że od jakiegoś czasu (możliwe, że od ostatniej, lutowej aktualizacji Social Clubu) cheater na sesji jest w stanie wpłynąć na Twoją postać przez co obecny Anty-Cheat wyłapuje takie ofiary. Skąd taka plota? Po części po rozmowach z supportem R*, a po części sam pamiętam jak z rok temu jakiś cheaterek dał mi god mode i niewidzialność.
Od niedawna też cheaterzy mogą (znowu) dawać Dunce Hat. Jak ja go
@Qrix: Wydaje mi się że udupić czyjąś postać jest bardzo łatwo, taki modder zrzuci np komuś 100 mln metodą która jest łatwo wykrywalna dla R* i na tej postaci zaświecą się wszystkie czerwone lampki a R* nie uwierzy ze 100 mln to nie było na chcącego. Paradoksalnie bezpieczniej jest chyba grać z modem niż bez bo niektóre mody mają zabezpieczenia przed innymi modami i funkcje anty-anty-cheat xD
@Myrten: podobno nawet bez modów można się łatwo zabezpieczyć przed banem blokując połączenie z jednym z serwerów R* od telemetrii. Źródło rzekomo od gościa który tworzył jednego z dwóch najpopularniejszych płatnych cheatów (spadł z rowerka w lutym).
@Qrix: Pewnie chodziło mu o to żeby do pliku hosts dodać taką linijkę:
127.0.0.1 prod.telemetry.ros.rockstargames.com

Na pewno nie zabezpieczy to przed wszystkim bo oprócz tego jest masa danych przechowywanych razem z postacią itd, ale część danych do R* nie poleci dzięki temu, ja tą linijkę dodałem na wszelki wypadek, bana nie mam ale nie sądzę że to dzięki temu.

Osobiście po prostu nie gram w GTA Online poza okresami tuż po
127.0.0.1 prod.telemetry.ros.rockstargames.com

Przez tą linijkę właśnie w gta online wywala błąd z spójnością plików gdzieś po 20-40 minutach gry