Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z Was ma w domu ściankę prysznicowa i prysznic otwarty typu walk in? Moja łazienka ma 4,5m2, głębia 170cm. Chciałbym zrobić podobny prysznic z odpływem liniowym jak na zdjęciu dołączonym. Ścianka myślę 120cm, 50cm luzu do ściany na przeciwko zostaje (minus grzejnik, który na tej scianie na przeciwko jest).
Jak chwalicie sobie takie rozwiązania? Chlapie bardzo na całej długości czy można wycwiczyc odpowiednie mycie w takim prysznicu? :-)

#pytanie #prysznic #budownictwo #walkin #lazienka
dlaczegoniemamtakiejsily - Czy ktoś z Was ma w domu ściankę prysznicowa i prysznic ot...

źródło: comment_fIBr03fgCf3BbbvID9zKTJNIlimz2abG.jpg

Pobierz
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MG78 kolego jakbyś się zdecydował albo dowiedział czy takie 45cm wystarczy to daj znać. Przy szybie 120 i uwzględnieniu grzejnika właśnie jakieś 45-50 i u mnie by zostało, zastanawiam się czy tak robić.
  • Odpowiedz
@przystan-na-wyspie: Ostatecznie zdecydowałem się na Metal-Hurt czy jakoś tak z Komfortu. Uznałem, że skoro to zwykła szyba a nie żadna kabina to nie ma co przepłacać i kupować czegoś za 1,5k.

Zakup uważam za strzał w dziesiątkę, czyści się łatwo, nie mam problemu z wodą a szerokość 90 cm jest jak najbardziej wystarczająca.

Tu link do tej szyby, teraz z tego co widzę jest jeszcze w promocji: https://komfort.pl/p/kabina-prysznicowa-duso-90x100x190-metal-hurt-ds600t09-100204841
  • Odpowiedz
@przystan-na-wyspie: czasem nie trzeba. Odpływ jest grawitacyjny wiec musi byc jakis tam spadek od prysznica do pionu. Zależnie od tego jak wysoko ci zrobiono odpływ możliwe że będzie trzeba podnieść, ale podobno deweloperzy już przystosowują łazienki pod to.

@MG78: @cebula12klocuch13: @dlaczegoniemamtakiejsily:
wątek wiecznie żywy xD
ja mam jeszcze pytanie: czy nie jest chłodno w takiej łazience względem kabinowej? Sam mam prysznic na scianie 198cm
  • Odpowiedz
@Mattiopl: Ja z perspektywy kilku miesięcy bardzo cieszę się, że nie zdecydowałem się na kabinę z drzwiami. Sama szyba jest wspaniała. A jeśli chodzi o temperaturę to mam dość małą łazienkę więc tam w zimie nie ma problemu z zimnem bo jest tam najwyższa temperatura w domu (ok. 24).
  • Odpowiedz