Wpis z mikrobloga

@amath: @budus2: chodzi mi dokładnie o to

Turbodziura to czas zwłoki pomiędzy zadziałaniem czynnika sterującego (np. zdecydowanym wciśnięciem pedału gazu) a reakcją silnika doładowanego przez turbosprężarkę na to działanie.
  • Odpowiedz
@Lontor: ale wiesz, że to nie jest usterka, tylko że tak powiem "właściwość" danego silnika? Czyli tak jakbyś pytał, czy 4 cylindry mogą mieć wpływ na podwyższone spalanie
  • Odpowiedz
@budus2: ale docinki mógłbyś sobie darować, spalanie na poziomie 25 litrów gdzie raporty innych ludzi wahają się między 12 a 15 nie jest normalne. nie, nie piłuje na każdych światłach, powiedziałbym że wcale nie piłuje i jeżdżę dosyć spokojnie
  • Odpowiedz
@budus2: pb + lpg jednego i drugiego pali o wiele za dużo z tym że na lpg silnik lepiej pracuje, na pb potrafi się czasem przydusić jak kogoś wyprzedzam i mocniej dodam gazu. samochód niedawno kupiłem więc nie wiem jak było wcześniej
@aksal89: na forum volvo napisali mi że jak chce mieć niskie spalanie to mogę sobie kupić octavie, kilka tematów #!$%@? mi do śmieci bo zapomniałem wstawić nawias w
  • Odpowiedz
@budus2: byłem wczoraj na regulacji gazu i jutro prawdopodobnie znów pojadę bo już widze że nie będzie wielkiej różnicy ale wydaje mi się że regulacja tutaj nie pomoże bo to jednak ponad 10 litrów więcej wciąga a nie 1 czy 2.
jestem kompletnie zielony, ten egr i pompe paliwa mechanik może jakoś szybko sprawdzić czy trzeba rozbierać pół silnika?
  • Odpowiedz