Wpis z mikrobloga

Drogie Mirki potrzebuję waszej porady,

Mój bank Crédit Agricole w ostatni weekend wysłał mi 3 sms o rzekomej próbie zmiany hasła do serwisu internetowego co okazało się błedem w ich systemie... Dodam że przez cały weekend ich serwis internetowy był wyłączony z powodu prac konserwacyjnych czy jak to zwał a ja będąc w samym środku Afryki byłem pozbawiony możliwości zadzwonienia i sprawdzenia swoich środków...

Czas zmienić bank.

Wymagania:

-Konto w PLN, EURO, USD (za free)
-Karta kredytowa z Priority Pass (minimum 4 wejścia darmowe w roku)
-Dedykowany doradca i obsługą poza kolejką w banku
-Wypłaty z wszystkich bankomatów na świecie za free
-Darmowe ubezpieczenie medyczne/techniczne
- Usługi Concierge

Zastanawiam się mocno na trzema bankami

Millenium: Konto Prestige World

DB Polska: PREMIUM Banking w Deutsche Bank

oraz
PKO B.P KONTO PLATINIUM II

Ma ktoś jakieś doświadczenie z DB Polska. Ich oferta wydaje się bardzo ciekawa (dodaja 1.3% oprocentowania na koncie osobistym)

#bankowosc #banki #pytanie #finanse #pieniadze #mbank #creditagricole
  • 23
  • Odpowiedz
-Wypłaty z wszystkich bankomatów na świecie za free

@kamillo007: Tylko co z tego, że wypłaty są darmowe, skoro przewalutowanie kosztuje kilka procent i całość wychodzi bardzo niekorzystnie? Bierzesz to pod uwagę?
Zobacz ofertę Pekao, oni rozliczają po kursie MasterCard.

Priority Pass możesz mieć w jakiejś karcie kredytowej, to będzie pewnie tańsze niż szukanie konta z taką usługą, za które będziesz przepłacał tylko z tego powodu.
  • Odpowiedz
@kamillo007: Ok, ale nadal zwracam uwagę, że koszty przewalutowania większości walut są absurdalne w większości polskich banków, dlatego uwzględnij to w obliczeniach. Euro i dolary też musisz gdzieś kupować (i płacić za to jakiś spread), a mając dobrą kartę przewalutują ci je też za darmo.
Priority Pass możesz mieć do platynowej karty kredytowej w BZ WBK, którą dostaniesz bez problemu, więc nie musisz szukać konta z tym.
  • Odpowiedz
  • 0
@ms93 zarabiam w Polsce ale wyplate mam w euro wiec spearu nie place w ogole prawie. Zreszta nawet na cinkciarzu osculuje on w granicach 0.6 grosza (idzie się z cinkciarzem dogadac przy duzych miesiecznuch stalych operacjach). Tak to prawda ale po co tak jak teraz mam miec kartę w jednym banku a konto w drugim...
  • Odpowiedz
@kamillo007: Skąd wziąłeś taką cenę? Karta jest za darmo przy 5 transakcjach miesięcznie. A nawet, gdybyś miał płacić cennikowe stawki, to nie wiem jakim cudem wyszło ci z tego 1800zł.

Opłata roczna za kartę w pierwszym roku

karta główna 500,00 zł

ZWOLNIENIA Opłata nie jest pobierana pod warunkiem rozliczenia minimum 5 transakcji (z wyjątkiem przelewów z karty kredytowej) w ciągu 3 miesięcy od dnia podjęcia pozytywnej decyzji o wydaniu karty.

Opłata
  • Odpowiedz