Wpis z mikrobloga

że to antypolski PiS jest odpowiedzialny za zakaz handlu w niedzielę. Ustawy zmienia się łatwo, tak jak ludzi przy władzy :)

@NieBojeSieMinusow: Zawsze może zostać jedna słuszna partia a reszta zostanie zepchnięta na margines ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze może zostać jedna słuszna partia a reszta zostanie zepchnięta na margines ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Zuldzin: Najlepsze są rządy koalicyjne. PO-N. byłoby idealne, bo N. patrzyłaby PO na łapy.
Ja bym dał szanse jakiemuś ruchowi obywatelskiemu zupełnie nie związanemu z obecnym kartelem.

@Zuldzin Musieliby mieć znaną twarz na czele, ale pewnie znowu "ruchem obywatelskim" będzie plankton i członkowie dziwnych partyjek którzy nie mieliby szans wejścia inną drogą niż na plecach kogoś znanego.
Ja bym dał szanse jakiemuś ruchowi obywatelskiemu zupełnie nie związanemu z obecnym kartelem.

Złudzenie "polityki bez polityków". Bardzo niebezpieczne. Nigdy w historii nie skończyło się inaczej, jak totalitaryzmem albo totalną rozpierduchą. Nie w tym rzecz, by z nieba spadli "nieskompromitowani", ale by tak przeorganizować system polityczny (zacząć od statutów partii i ordynacji wyborczej), by się skończyły partie będące de facto spółdzielniami pracy.

Owszem, ja bym była za przewietrzeniem obecnej klasy politycznej, która
@Andreth: Miałem na myśli wszelkie perypetie byłego dowodzącego, i brak pomysłu na politykę. Bo samym krzykiem nic nie zdziałają. Myślałem ,że to oczywiste :-P

I faktycznie masz rację, tylko co nam tak na prawdę zostało ?
Miałem na myśli wszelkie perypetie byłego dowodzącego,

@Zuldzin: Problemy w życiu uczuciowym i skłonność do przejęzyczeń? To jeszcze nie kompromitacja partii (tym bardziej że były przewodniczący). Petru został zniszczony propagandowo, ale nic takiego kompromitujacego nie zrobił. Szkoda mi .N. bo choć to nie moja bajka politycznie, pomysł partii złożnej głównie z 40-latków którzy coś tam w życiu osiągnęli jest zdrowy.

I faktycznie masz rację, tylko co nam tak na prawdę zostało
Problemy w życiu uczuciowym i skłonność do przejęzyczeń? To jeszcze nie kompromitacja partii (tym bardziej że były przewodniczący). Petru został zniszczony propagandowo, ale nic takiego kompromitujacego nie zrobił.

@Andreth: Zwyczajnie nie umiem się przyzwyczaić do tego jak obecna władza niszczy każdego choć by za mały sprzeciw. I faktycznie starają się atakować z byle powodu, brutalnie depcząc opozycję. Tylko zawsze można było zrobić wiele rzeczy inaczej, niż być kozłem ofiarnym, który przyjmuje
@Zuldzin: Poprzyj. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I udostępnij. Dopiero startujemy, każde wsparcie się liczy. Gdyby to wyszło, to byłaby bomba podłożona pod wodzowskie partie i wątpię, by to nawet PiS wytrzymał.

Jak na razie mamy lekkie poparcie we Wrocławiu: http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,23125265,jaros-kandydatem-n-na-prezydenta-jest-gotow-na-prawybory.html (Co prawda Jaros przy okazji łże, że prawybory to pomysł Dutkiewicza, no ale to chyba rozmyślna taktyka).
Poprzyj. ( ͡° ͜ʖ ͡°) I udostępnij. Dopiero startujemy, każde wsparcie się liczy. Gdyby to wyszło, to byłaby bomba podłożona pod wodzowskie partie i wątpię, by to nawet PiS wytrzymał.

@Andreth: Pomyślę bo to bardzo cenna inicjatywa.

@NieBojeSieMinusow: Wszystkim wolnościowcom przypominam, że PiS to tacy sami socjaliści jak Razem, Po, N. i inne badziewie. Przykład? Schetyna - "Rozszerzymy program 500+", N. ( żarcik) " Mam ci mrugnąć?!", Razem, no to już ręce i poziom cukru we krwi opada, SLD to SLD , socjalizm ale dla wybranych już nie itp.