Aktywne Wpisy

Melancholijny_Czlek +199
Mimo nie posiadania tych wszystkich atrybutów udanego życia, czyli prestiżowej pracy, ładnej dziewczyny, czy wyglądu Henrego Cavilla, doceniam jednak fakt, że nie mieszkam w kraju ogarniętym wojną, mam wodę, prąd, internet, gierki, seriale, pracę itp.
Ale większość ludzi w naszej części świata chyba nie potrafi się zadowolić, świadomością że 90% światowej populacji żyje na niższym poziomie.
Ciekawe czy to moje podejście jest bardziej nieprawidłowe, czy ich...
Ale większość ludzi w naszej części świata chyba nie potrafi się zadowolić, świadomością że 90% światowej populacji żyje na niższym poziomie.
Ciekawe czy to moje podejście jest bardziej nieprawidłowe, czy ich...

pierwszynawenus +160
Odpowiedzi Konfederacji potrafią zaskoczyć. Czy jesteś za zniesieniem zakazu handlu w niedzielę? Konfederacja: Nie mam zdania.
https://www.pb.pl/wyborczy-gps/2023
#bekazkonfederacji #konfederacja #zakazhandlu #wybory
https://www.pb.pl/wyborczy-gps/2023
#bekazkonfederacji #konfederacja #zakazhandlu #wybory

#neuropa #4konserwy #bekazpisu #patriotyzm #polityka #zakazhandlu
@NieBojeSieMinusow: Zawsze może zostać jedna słuszna partia a reszta zostanie zepchnięta na margines ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Zuldzin: Najlepsze są rządy koalicyjne. PO-N. byłoby idealne, bo N. patrzyłaby PO na łapy.
@Velominati: Chcesz dać szanse Po i skompromitowanej N. ? Ja bym dał szanse jakiemuś ruchowi obywatelskiemu zupełnie nie związanemu z obecnym kartelem.
@Zuldzin: Kolejny, który zapomniał porannych leków? Kiedy Nowoczesna sprawowała rządy? Jakich afer się dopuściła? PO nie chciałbym dać szansy, ale realia są jakie są. Nowoczesnej właśnie bym chciał, bo jeszcze nie rządzili.
@Velominati: Po tym ataku nie mam zamiaru dalej prowadzić z Tobą dyskusji.
@Zuldzin Musieliby mieć znaną twarz na czele, ale pewnie znowu "ruchem obywatelskim" będzie plankton i członkowie dziwnych partyjek którzy nie mieliby szans wejścia inną drogą niż na plecach kogoś znanego.
Złudzenie "polityki bez polityków". Bardzo niebezpieczne. Nigdy w historii nie skończyło się inaczej, jak totalitaryzmem albo totalną rozpierduchą. Nie w tym rzecz, by z nieba spadli "nieskompromitowani", ale by tak przeorganizować system polityczny (zacząć od statutów partii i ordynacji wyborczej), by się skończyły partie będące de facto spółdzielniami pracy.
Owszem, ja bym była za przewietrzeniem obecnej klasy politycznej, która
I faktycznie masz rację, tylko co nam tak na prawdę zostało ?
@Zuldzin: Problemy w życiu uczuciowym i skłonność do przejęzyczeń? To jeszcze nie kompromitacja partii (tym bardziej że były przewodniczący). Petru został zniszczony propagandowo, ale nic takiego kompromitujacego nie zrobił. Szkoda mi .N. bo choć to nie moja bajka politycznie, pomysł partii złożnej głównie z 40-latków którzy coś tam w życiu osiągnęli jest zdrowy.
@Andreth: Zwyczajnie nie umiem się przyzwyczaić do tego jak obecna władza niszczy każdego choć by za mały sprzeciw. I faktycznie starają się atakować z byle powodu, brutalnie depcząc opozycję. Tylko zawsze można było zrobić wiele rzeczy inaczej, niż być kozłem ofiarnym, który przyjmuje
Jak na razie mamy lekkie poparcie we Wrocławiu: http://wroclaw.wyborcza.pl/wroclaw/7,35771,23125265,jaros-kandydatem-n-na-prezydenta-jest-gotow-na-prawybory.html (Co prawda Jaros przy okazji łże, że prawybory to pomysł Dutkiewicza, no ale to chyba rozmyślna taktyka).
@Andreth: Pomyślę bo to bardzo cenna inicjatywa.