Techno, gadżet i geek mirki - da się Google Chromecast (albo inne bt audio) tak ustawić, żeby jeden był odbiornikiem przy wzmacniaczu a drugi nadajnikiem przy źródle kilkanaście metrów dalej? #technologia #gadzety #audio
@Kylphi chodzi o to aby przesyłać dźwięk że źródła od wzmacniacza i systemu głośników, które są oddalone od siebie o jakieś 30 metrów w biurze. Opcja kabel raczej odpada, bt też ciężko. Ani źródło ani wzmacniacz nie ma nic poza analogowymi zlaczami. W tej przestrzeni jest kilka sieci wifi, jak to w biurze
@Corum: Rozumiem że są to głośniki aktywne? Kupujesz więc 2 Chromecasty Audio podpinasz do WiFi i łączysz w grupę. Oba będą grały to samo. Nie wiem tylko czy dźwięk będzie idealnie zsynchronizowany. Nie mam 2 by przetestować.
@Kylphi może jaśniej - w jednym miejscu stoi wieża jako źródło i musi przesłać dźwięk do wzmacniacza, który zasila instalacje nagłośnieniowa na kilku salach. Odległość wieży do wzmacniacza to jakieś 30 metrów. Kabel jest oczywistym rozwiązaniem ale problematycznym
@Corum: To podpinasz minijack -> końcówka która wchodzi w wieże Chromecasta Audio do wieży i to jest Twoje nowe źródło dźwięku. Chromecast jest zamkniętym urządzeniem więc puścisz na nim tylko dźwięk z serwisów które Google udostępnił.
Zadzwoniłam do rodziny po x latach i poprosiłam o pomoc... I wracam na stare śmieci. Dajcie trochę plusów na otuchę bo czeka mnie zmiana całego życia i walka o dzieci. #smutek #zalesie #przegrywka
#technologia #gadzety #audio
poszukaj w góglu
Co dokładnie chcesz osiągnąć?
Ani źródło ani wzmacniacz nie ma nic poza analogowymi zlaczami. W tej przestrzeni jest kilka sieci wifi, jak to w biurze
Kupujesz więc 2 Chromecasty Audio podpinasz do WiFi i łączysz w grupę. Oba będą grały to samo. Nie wiem tylko czy dźwięk będzie idealnie zsynchronizowany. Nie mam 2 by przetestować.
Chromecast jest zamkniętym urządzeniem więc puścisz na nim tylko dźwięk z serwisów które Google udostępnił.