Wpis z mikrobloga

@aston729: jeszcze nie wiem, dodam do ulubionych. raczej router bez dsl, który stworzy gigabitową sieć domową, pozwoli na zmianę DNS i ograniczenia transferu. internet idzie z routera operatora, router operatora robi też sieć Wi-Fi.
@dewx: hmm, ciekawy, a co to za OS jest tam jakieś GUI normalnie? używałeś tego, bo dla mnie to jakaś firma krzak, w ogóle o niej nie słyszałem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dewx: słuszny wybór :D tylko dla kogoś kto nie miał styczności z MT, konfiguracja może stanowić mały kłopot :D co prawda domyślnie jest to pudełko out-of-the-box, ale cała frajda jest z wyciskania możliwości tego maleństwa.
@sobek: Byłem pewien, że zobaczę Cisco i byłem bardzo ciekaw tego drugiego. Nie miałem styczności z Ubi - więc się nie wypowiem, jedynie kojarzę, że ISP uwielbia na tym wifi puszczać jak i na MT. Cisco jest raczej pod infrastrukturę z kablem.
@sobek: oni [cisco] kojarzą mi się tylko z routerami i switchami, ogólnie przyjętymi urządzeniami od kabli, natomiast gdy myślę o wifi to właśnie MT i Ubi. Może kwestia ceny cisco wifi poskutkoawła tym, że nie widać za bardzo sprzętu do wifi