Wpis z mikrobloga

Wczoraj zamknąłem laptopa normalnie, dzisiaj otwieram pokrywę i matryca cała rozlana. Laptop to Dell 7570. Nie ma mowy kompletnie o mojej winie w tym wszystkim. Pod pokrywą nie było nic co mogło uszkodzić matrycę, pękła samoistnie. Na zdjęciu widać ewidentny odprysk z którego poszedł pajączek na matrycy mimo że "szybka" ekranu nie jest uszkodzona. Oczywiście po pierwszym kontakcie z Dellem poinformowano mnie, że nie naprawiają usterek mechanicznych laptopa w zakresie gwarancyjnym. Laptopa mam niecały miesiąc ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło i krótko mówiąc jestem w szoku. Jakieś pomysły jak walczyć z nimi? Mam nadzieję, że nie skończy się na UOKiK ale dopłacać za wymianę matrycy nie mam zamiaru. Pozwolę zawołać sobie Ciebie @Pustulka

#laptopy #naprawalaptopow #dell
Zakakaikane - Wczoraj zamknąłem laptopa normalnie, dzisiaj otwieram pokrywę i matryca...

źródło: comment_ngIpoejMrPxvg004EInM8HUF9QJmruGW.jpg

Pobierz
  • 47
@Pustulka: Hej, sprawa cały czas otwarta ( ͡° ͜ʖ ͡°) wszystkie matrycę które podałeś są matowe, mógłbyś polecić jakąś błyszczącą?

Chciałem zamówić tego Samsunga ale nie znalazłem w Polscę, jak ktoś się oferuje to niby Samsung ale chińczyk z takimi samymi parametrami. To jest normalne? W jednym sklepie z matrycami poinformowano mnie, że to standardowa praktyka ludzi handlującymi matrycami w Polsce, że nigdzie nie dostanę tego konkretnego