Aktywne Wpisy
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
Każdy chyba już zna
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
keppo +456
zastanawiam się nad i5 8600k lub i7 8700(bez k) z lekką przewagą tego drugiego (teoretycznie bardziej przyszłościowy - więcej wątków, 8700k jest dla mnie za drogi)
Warto? Czy czekać do kwietnia na odświeżone Ryzeny (nie zapowiada się jakiś mega skok wydajności - przecieki mówią o ok 10%) pewnie będzie trochę taniej ale raczej niewiele - podatek od nowości.
Drażni mnie ładowanie kasy w dziurawe intele i podstawkę na jedną generację. Jednak z drugiej strony intel wypada w testach znacznie lepiej od AMD (gry), a zakładam, że z takim 8700 zostałbym kilka lat, ewentualnie wymieniając po drodze grafikę, do kolejnej wymiany całej platformy.
...i co tu robić :)
#pcmasterrace #gry #komputery
Komentarz usunięty przez autora
@petent1 SSD na pokładzie jest nawet 2, ram 16GB @2133 więc wymaksowany jak na tą platformę
@Amasugiru ok 2500pln na sam proc, mobo, ram i nowa buda (bedzie meshify c bo się zakochałem) aha w przypadku pozostania przy Intel zaoszczędzę na chłodzeniu bo pasuje do podstawki (Zalman cnps performa).
Przeznaczenie gry + obróbka
Obudowa 350-400
RAM to minimum 750-800 za 16GB
To tak średnio z tym i7 czy nawet 8600K + mobo. Chyba, że bierzesz tylko 8GB RAMu.
Na IEM jest IRDM ULTIMATE na m2 z kartą PCIe i zastanawiam się co by to zmieniło jak bym kupił