Wpis z mikrobloga

Mam zamiar przejść z PHP na Jave. Macie jakieś porady dotyczące nauki drugiego języka? Lepiej książka, czy może kursy z YT? Jakie macie doświadczenia jeżeli chodzi o przejście z jednego języka na drugi? #programowanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chudzielec Dużo słyszałem o tej książce. Musze się z nią zapoznać, dzięki. Myślę nad Java+Spring. Po zmianie języka nie miałeś trudności, że nie posiadałeś komercyjnego doświadczenia w nowej technologii?
  • Odpowiedz
@jackpolite: Jeśli masz głowę na karku i zrobisz jakiś pierwszy projekt sam dla siebie to zawsze się znajdzie ktoś kto Cię zatrudni nawet bez doświadczenia. Tak naprawdę młody człowiek bez doświadczenia ale szybko uczący się i to z własnej inicjatywy to bardzo chodliwy towar.
  • Odpowiedz
@masterix: Zależy od języka i technologii w której masz doświadczenie i osoba rekrutująca w takim wypadku musi wiedzieć o co pyta. Jeśli robiłeś podobne rzeczy ale w innej technologii to jest to na plus, bo wiesz czym to się je więc nauczysz się szybciej.

Przykładowo jeśli pracowałeś w ASP.NET to przejście na Springa w Javie powinno być proste. Jeśli znasz jakieś frameworki w PHP to może być to zaleta, ale
  • Odpowiedz