Wpis z mikrobloga

Witam,
Jestem świeżo po skończeniu studiów inżynierskich na kierunku Geodezji i Kartografii o specjalności
Geodezja i Geoinformatyka.
Mam pytanie do osób pracujących w geodezji, na jakie zarobki można liczyć na starcie oraz jak wygląda sprawa wraz z nabieraniem doświadczenia ? #geodezja #geodeta
  • 16
  • Odpowiedz
  • 0
@9mariusz4 a co chcesz robić? Klepac podziały, robić dronkiem, obsługa inwestycji, kolej?

Czemu zainteresowales się zarobkami dopiero PO studiach? Xd
  • Odpowiedz
@nom_om: Nie mam dokładnie sprecyzowanego kierunku pracy. Ale bardzo ważnym czynnikiem obrania takiego kierunku są zarobki .
Interesowałem się tym już wcześniej tylko jedni mówili o zarobkach 1,6k i że bieda, kryzys itp a inni znowu o dużo większych kwotach. Dlatego napisałem te zapytanie w celu sprawdzenia jak sprawa się ma na dzień dzisiejszy :D
  • Odpowiedz
  • 2
@9mariusz4 to opiszę Ci jak to wygląda, z autopsji.
Podzialy - robotę znajdziesz wszędzie, ale za psie pieniądze. Podziały się opłacają jak masz swój sprzęt, swoją firmę i uprawnienia
Obsługa inwestycji - wg mnie robota fajna, na budowie wiadomo. Piemiadz średni ale jak trafisz na dobrą firmę to 2,5-3k letko wyciagniesz
Kolej - finansowo najlepsza opcja, zarobki do 7-7,5k. Minus to taki ze trzeba się naprawdę znać, do tego cały czas
  • Odpowiedz
@nom_om: długo siedzisz już geodezji, w jakim regionie Polski pracujesz ? w którym z wyżej wymienionych rodzaju prac działasz ? i jak możesz zdradzić jak wygląda teraz Twoje wynagrodzenie ?
  • Odpowiedz
@9mariusz4
Raczej nie tak ciezko, bo u mnie potrzeba ludzi, chociaz ja sam czekalem na odpowiedz bodaj półtora roku. Geodezja inzynieryjna, tj obluga budow linii kolejowych i autostrad. Raczej duzo sie tu pracuje, ale z nadgodzinami mozesz zrobic co zechcesz. Jak nawijasz po niemiecku i jestes zainteresowany to pisz.
  • Odpowiedz