Wpis z mikrobloga

@proofd12: Zastanawiałem się nad Splatoon'em. Fajne? Warto? Generalnie jestem długoletnim graczem CS'a i rozumiem, że to nie to samo. Ale fajna strzelanka na Switchu byłaby spoko.
Choć nie wiem, czy nie lepiej poczekać na Wolfensteina. Ale no to całkiem inny rodzaj gry ofc. No i raczej okrojone multi. Zaś Splatoon - ja rzadko gram po sieci. A tam ten tytuł chyba dopiero nabiera kolorów ;)
@Sawo: Splatoon jest to raczej gra dla odprężenia, ciężko poczuć tam rywalizację (no chyba, że w trybie rankingowym, ale jeszcze w niego nie grałem). Na razie gra mi się naprawdę spoko, jest to coś zupełnie innego, świeżego. Wg mnie warto kupić używkę i samemu się przekonać, ceny gier na NS trzymają cenę, więc wiele nie ryzykujesz.

myślę, że kolega @goomba-pl więcej napisze ( ͡º ͜ʖ͡º) swoją
@Sawo: Wolfenstein nie ma multiplayera, Spaltoon to przede wszystkim multiplayer. W Splatoonoowym multi nabiłem już 385 godzin. Warto.

@proofd12: Do sterowania ruchowego przyzwyczaiłem się jeszcze na Wii U ale faktycznie klika godzin to zajęło żeby się wczuć. Teraz tego typu sterowanie uważam za jedyną sensowną alternatywę dla myszki i klawiatury w przypadku FPSów.
@goomba-pl: 385 godzin?!?! Dżizas... Ja biłem 70h w Zeldzie i łapałem Switch'a w prawie każdej wolnej chwili (a i tak grałem chyba 2 miesiące). Zazdro chęci i czasu.
No ja przeważnie single, dlatego czekam na Wolfa. O ile będzie warty świeczki ofc.