Wpis z mikrobloga

Najbardziej w RPG Codex Top 70 rozwalają mnie te stare kwadratówki. Takie Wizardry VII będzie wyżej niż Baldur's Gate bo jakiś stary zbiasowany psychofan który ma więcej punktów na forumku, tak powiedział xD Ofc nikt nie sprawdzi bo w XXI wieku nie ma co tracić czasu na aż takie starocie.
Tak 1/3 tego rankingu to taki starociowy crap, a brakuje całkiem dobrych rpg-ów z początku lat 00' np. Lionheart. Wow - TOEE jest aż na 21 miejscu - i spoko, że w ogóle jest, ale tak serio to była dość krótka i uboga gra (max. 10 level na zasadach DnD, brak klas prestiżowych, mało czarów, mało zawartości). Nie ma pierwszego Neverwinter Nights z dodatkami... No może tak wygląda jedno pokolenie rpg-owców starsze ode mnie i to głównie z zachodu, dla których rpg lat 90' - czasy chodzenia do szkoły i grania w gierki. Dla mnie to akurat lata 00'.
#crpg
  • 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

No, niepotrzebnie poupychali aż takie starocie z początku lat 80. Nawet największy fan erpegów do nich nie podejdzie. Powinny być brane pod uwagę gry od lat 90. Jak sprawdziłem sobie ile gier z tej topki przeszedłem albo chciałbym przejść to wyszło równo 35. 17 przeszedłem, a 18 chciałbym nadrobić. #gownowpis
  • Odpowiedz