Wpis z mikrobloga

Kaiserreich mimo ogólnej rozbudowy #!$%@? mnie paroma focusami, głównie związanymi z tymi odpalanymi przez eventy. Ale teraz nie o tym.
Odpaliłem kampanię Dominium Indii, aby odbudować Raj. O ile Komuna i Federacja spadły z rowerka (Komuna sama zaatakowała, Federacja rozwalona przez Mysore; Mysore oddał się sam w moje ręce) tak nie mogłem iść dalej z focusami po Unify India, bo wymagały core'ów, które spontanicznie się tworzyły. Oczywiście w międzyczasie Jerzy V postanowił wrócić do Wielkiej Brytanii razem z całym swoim wojskiem, włączając do zabawy całą Ententę i Mitteleuropę (Cesarstwo #!$%@?ło do Mittelafriki bo Francja OP). #!$%@?ła mnie przedłużająca się wojna i wjechałem w komunistyczne Włochy. Moja inwazja zatrzymała się na przedmurzach Mediolanu, bo nie byłem w stanie przejść przez Po, a po drugiej stronie miałem 72 dywizje #!$%@? SZWAJCARSKICH GÓRALI. 3 lata siedzenia w okopach to dla mnie za dużo.

#kaiserreich #hoi4
  • 5
  • Odpowiedz
Aha, no i oczywiście Komuna Francuska OP, bo są w stanie zjeść Niemcy w przeciągu kilku miesięcy. Nie zdążyłem nawet Polską do połowy focusu zabierającego od Niemiec polskie ziemie dojść, a bagiety już robiły pukpuk w Bramę Brandenburską. FML.
  • Odpowiedz
@Redesekrator: ja tam zawsze nie lubiłem Kaiserreich. Ogólnie mody z alternatywnym światem są takie meh. Najwięcej grałem na The Road to 56 niby tylko nowe drzewka, a jakoś nie nudzi mnie rozgrywka. Zagrałem już chyba każdym państwem wybierając każda drogę. Kaiserreich zagrałem parę razy Polską trochę USA i wszytko wyglądało tak samo żadnej różnorodności.Więc albo jestem #!$%@? albo nie widzę tego rozbudowania w Kaiserreich
  • Odpowiedz
@Franz_Stigler: w skrócie: każdy kraj ma bodaj 9 partii, nie ma zmiany ustroju "ot tak" jak w oryginale (czyt. bierzesz któregoś z + do daily support), rząd i pomoce przemysłowe zupełnie przerobione. Spora część krajów ma swoje własne drzewka. Cały mod ma swój własny lore i trzeba się w nie zagłębić by cokolwiek z tego rozumieć
  • Odpowiedz