Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam taki dylemat egzystencjalny, więc wołam #goclaw #wilanow i ogólnie #warszawa. Gdzie się lepiej żyje?

Mam do wyboru dwie opcje na teraz:
1. Mieszkanie na gocławiu, 47m2, 2 pokoje z aneksem + miejscem garażowym + mała loggia, 6 piętro z 13, nowe budownictwo .
2. Mieszkanie na Wilanowie, 48m2, da się zrobić 3 pokoje z aneksem + 2 miejsca postojowe + taras 16m2, ostatnie piętro, nowe budownictwo.

Co brzmi lepiej?

• Gocław 44.7% (38)
  • Wilanów 55.3% (47)

Oddanych głosów: 85

• 27
  • Odpowiedz
@BajerOp: Na szczęście to bliski Wilanów, w okolicy planowanego tramwaju (nie wiem kiedy to będzie :D ). Póki co bliżej mi do Gocławia, bo trochę lepiej skomunikowany niż Wilanów (chyba). Ale kuszące są, że perspektywicznie jako tako da się tam zrobić na Wilanowie 3 pokoje no i ten taras..
  • Odpowiedz
@polaczko02: IMO lepiej tam gdzie masz lepszy dojazd do pracy, jak masz się #!$%@?ć przez pół miasta to słabo, wilanów jest cały słoikowy, ale co to ma za znaczenie, gocław też nie jest zły i blisko centrum także sam musisz ogarnąć ile ci zajmie dojazd
  • Odpowiedz
@polaczko02: Na gocławiu będzie metro ;)

wilanów jest cały słoikowy,

@beer_man: gruby argument

Wilanów, sąsiedztwo pewnie lepsze

@Cobra142: ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Mieszkanie na gocławiu, 47m2, 2 pokoje z aneksem + miejscem garażowym + mała loggia, 6 piętro z 13, nowe budownictwo .

2. Mieszkanie na Wilanowie, 48m2, da się zrobić 3 pokoje z aneksem + 2 miejsca postojowe + taras 16m2, ostatnie piętro,
  • Odpowiedz
@polaczko02: 3. Wola albo Bielany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

A na serio to wybierz to miejsce, z którego dojazd będzie lepszy i w którym będziesz lepiej się czuł. Bo jak różnica w dojeździe do pracy będzie ok. 20 minut, to jak sobie podliczysz, że dziennie dwa razy, w tygodniu pięć dni pracujących, w miesiącu 4 tygodnie itd. to szkoda życia na korki ( ͡° ʖ̯
  • Odpowiedz
@polaczko02 obie opcje są spoczi, zarówno gcw jak i wilanów są gites, po mojemu dla rodzin lepiej goclaw bo dużo szkół i mnostwo atrakcji dla maluchów, wszedzie da się dojść z buta, na wilanowie to jednak wszystko jest są troche bardziej oddalone i bedziesz musial malolatow furką wozić, to trudna decyzja bo przecie skad masz teraz wiedziec co bedziesz robil za 30lat, jak masz wiecej rodzinki na wilanowie to bier tam.
  • Odpowiedz
@dtkb: No właśnie planowałem znaleźć finalnie coś na osiedlu Saska od DomD. Na początku myślałem o cudownych 37m2 + loggi a resztę kasy zostawić sobie na auto i mały bufor. A jak będę miał z kim kupić większe to pomyślę na spokojnie o 3 pokojach. Tylko to chyba biały kruk teraz, takie mieszkanie tam :)

Tramwaj i może kiedyś trasa przez osiedle będzie szła. O metrze raczej można zapomnieć ;). A
  • Odpowiedz