Wpis z mikrobloga

Zawsze jak robię rosół, kupuję kurczaka w całości, o ile oczywiście nie robię rosołu wołowego. A potem wykrawam z niego piersi.

Koszt nieduży, w zależności od tego, jaką kurę kupię, kilka machnięć nożem (serio, wystarczy wyczuć gdzie jest mostek, a szkielet sam Cię prowadzi) i masz słuszną porcję rosołową i przepyszny filet z piersi ze skórą. A filet ze skórą jest zawsze smaczniejszy od piersi ze skóry. Zawsze.

#protip #gotujzwykopem #pichcenieslonxa
S.....x - Zawsze jak robię rosół, kupuję kurczaka w całości, o ile oczywiście nie rob...

źródło: comment_62IYagMZGfEaAXpfBMUbdNPuu7YC9Xfr.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@Slonx: Pojawiłby się może kiedyś jakiś ciekawy przepis z piersi kurczaka na #pichcenieslonxa?

Tak przy okazji ciekawią mnie dwie rzeczy. Pracujesz/pracowałeś w gastronomi? Jeśli tak może we Włoszech? Czy uczyłeś się ich kuchni w domu korzystając z jakichś innych źródeł?
  • Odpowiedz