Czy to normalne że #windowsserver 2008 Datacenter mnie nie prosił o żadne klucze aktywacyjne ani tym podobne? Data jest liczona na bierząco, co ciekawe pozwala mi na aktualizacje. #windows #sysadmin #pytaniedoeksperta
@majsterV2: To że coś pozwoli Ci się zainstalować nie oczekując wklepania ważnego klucza licencyjnego to nie znaczy że wolno Ci tego używać i jest to nie tak rzadko spotykana praktyka. Np możesz sobie pobrać Oracle Database Enterprise Edition stąd:
@maniac777: Też tak myślałem, nawet to dziwne że po sali komputerowej walają się płyty i każdy może "pożyczyć" według nauczyciela. Pewnie to jest wersja dedykowana do edukacji. Instalatory z reguły trzeba z cmd odpalać, co zwykle było domeną Linuxiarzy.
@SpijSlodkiKsiaze: Mój nauczyciel informatyki wyśmiał projekt #reactos i uznał że windows 7 najlepszy XD Teraz będzie musiał kompilować wersję na 64bity ze sterownikami XD
Data jest liczona na bierząco, co ciekawe pozwala mi na aktualizacje.
#windows #sysadmin #pytaniedoeksperta
http://www.oracle.com/technetwork/database/enterprise-edition/downloads/index.html
Zainstalujesz ją jak tylko będziesz chciał i nie poprosi o żaden klucz, by zgodnie z prawem, to musisz zakupić licencję której cenę możesz zobaczyć
Pewnie to jest wersja dedykowana do edukacji.
Instalatory z reguły trzeba z cmd odpalać, co zwykle było domeną Linuxiarzy.
Może to byłoby po dekadzie warte swej ceny bo okrojona siódemka działa jak złoto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Teraz będzie musiał kompilować wersję na 64bity ze sterownikami XD