Wpis z mikrobloga

Mireczki z #bielskobiala gdzie tu pojechać na weekend w góry, żeby zaznać trochę śniegu, fajnych widoków i nie trudnych szlaków? Chodzi mi oczywiście o okolice Bielska czy też o Wisłe, Ustroń, Skoczów, jakieś pobliskie miejscowości gdzie można dojechać pociągiem z Bielska jak Zwardoń czy Węgierska Górka. Mniej więcej sprawdzam w necie ale po zdjęciach to niewiele mogę sobie ocenić. Byłem ostatnio w Szczyrku, wyjechałem na Skrzyczne i było naprawdę pięknie. Na Klimczoku też ale już mniej mi się podobało, no i wcześniej zaliczyłem jeszcze Magurke

#beskidy #wisla #ustron #skoczow może #cieszyn też pomoże jak podróżują po okolicach
  • 9
@petrelli30: Rozumiem że pieszo? Bardzo fajny szlak jest ze Skrzycznego na Malinowską Skałę a później na Baranią Górę i do Wisły. Ale to wycieczka na cały dzien, i w zimie przez krótsze słońce raczej nie do ogarnięcia, więc z Malinowskiej można zejść na Biały Krzyż skąd już chyba jedzie autobus z powrotem.
@bauagan: @adamua: pieszo, z Białego Krzyża i na niego jeździ pks ale do końca marca kursuje do jakiegoś wcześniejszego przystanku i żeby potem dojść jakoś do centrum Szczyrku albo tego przystanku trzeba z buta iść nieciekawym poboczem, raczej niezbyt bezpieczne