Aktywne Wpisy

Snowflake_ +23
Jakie szanse na znalezienie mężczyzny, który spełnia poniższe wymagania ma kobieta 30-letnia, raczej urodziwa (7-8/10):
1. Facet bez rozwodu, byłej żony, dzieci na koncie.
2. Max 35 lat.
3. Wysoki, przystojny, ubierający się modnie. Dobrze by było, żeby był wysportowany, ale samo zadbanie i brak brzucha też wystarczy.
4. Żadnych zakoli, braku uzębienia itp.
1. Facet bez rozwodu, byłej żony, dzieci na koncie.
2. Max 35 lat.
3. Wysoki, przystojny, ubierający się modnie. Dobrze by było, żeby był wysportowany, ale samo zadbanie i brak brzucha też wystarczy.
4. Żadnych zakoli, braku uzębienia itp.
Jakie szanse na znalezienie faceta z w/w wymaganiami?
- <10% 80.5% (2125)
- 11%-30% 9.8% (259)
- 31%-50% 2.9% (77)
- 51%-70% 6.8% (180)

RenkaRenkeMyje +84
źródło: 1000031394
Pobierz

W 2013 roku opisałem stację monitorującą na bazie Raspberry Pi.
Z biegiem lat udoskonalałem skrypt w #python i w końcu pomyślałem żeby zrobić #rozdajo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Może komuś się przyda...
Jak już wspomniałem serwer napisany jest w #python po uruchomieniu podgląd kamery i temperatury jest z poziomu przeglądarki internetowej. Działa to oczywiście nie tylko na malince, może też działać na serwerach czy komputerze stacjonarnym z #debian. Problem może być jedynie z podpięciem DS18B20 do odczytu temperatury ale łatwo będzie zmodyfikować ten skrypt...
Aplikacja nazywa się VideoWind, pod tym linkiem znajdziecie krótki opis (będę aktualizował jeśli będą zmiany) oraz linki do pobrania z repozytorium.
Jest też "instalka" która ułatwi uruchomienie serwera na malince...
Nawiasem, jest też zaprojektowana mały moduł rozszerzeń który współpracuje z tym programem. Można do niego podłączyć silniczki obracające kamerę. Moduł ma sporo innych możliwości ale przyznam, że na chwilę obecną go nie używam więc i aplikacja nie wykorzystuje jego potencjału.
źródło: comment_ljwhxfRJJB0gggnIKskMgibOObHpsEcR.jpg
Pobierz#pasta
@Triak: Wydaje mi się, że na openwrt też powinien ruszyć ten pomysł.
Do pobrania obrazu z kamery służy fswebcam i z tego co wiem jest na openwrt.
Hmm ale naprawdę chcesz się bawić w stare routery?
Na Aliexpress są przecież komputery jednopłytkowe w
@Triak: O jakim mikrotiku myślałeś? Ja bym routing zostawił routerowi natomiast LAMP i inne bajery stawiałbym na czymś innym. Raz, że bałbym się słabej wydajności. Po drugie pewnie bardzo bym mieszał i ciągle coś udoskonalał a routing ważna rzecz i jak coś by padło, to trochę by lipa była.
Czego użyć? Router
@Triak: Też tak myślę ale sprzęcik jest ciekawy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)