Wpis z mikrobloga

@TOTYLKO_JA: twoje wyglada jak wyciete na wzór szkło, jednak zazwyczaj jest to zywica epoksydowa czasami wymieszana z barwnikiem, wlana, zastygnieta i mocno wypolerowana w dziurze
  • Odpowiedz
@TOTYLKO_JA: Wydaje mi się, że to poszło na jakąś wycinarkę CNC najpierw drewno, później ten sam projekt w inwersji na wycięcie szkła. Możesz podobny efekt uzyskać zalewając oba elementy żywicą epoxydową. Tzn nie będzie wolnej przestrzeni tak jak tutaj, ale dla uzyskania podobnego efektu można zalać warstwę przezroczystą, a następnie z domieszką koloru. Podobnie jak tu https://www.youtube.com/watch?v=Urg20Snuq8c
  • Odpowiedz
@Bartholomew: no tak, bierzesz jeden słój drewna, przecinasz na pół, odwracasz do wewnątrz i łączysz "naturalną" krawędzią, przykładasz szybę odrysowujesz na nie gdzie ciąć, poprawiasz różnymi narzędziami cyrkiel, talerz, zakrętki itp. wycinasz ze szkła wzór, a potem odrysowujesz gdzie frezować.
  • Odpowiedz
@TOTYLKO_JA: Tez bym to zrobił tak jak niektórzy piszą. Najpierw na szkle zaznaczyć planowany przebieg cięcia, potem je przyciąć, potem dokładnie odrysować w drewnie i wyfrezowac dokładnie po zaznaczeniu.
  • Odpowiedz