Aktywne Wpisy
Undying +349
Muszę się wyżalić, po niecałych 6 latach w kołchozie udało mi się znaleźć inną pracę, na tym samym stanowisku, w firmie 35km dalej i za stawkę około 3000 brutto większą. Mega się cieszę, ale przełożony dzisiaj o mało mi nie zaje*al za wypowiedzenie xd nasłuchałem się że nie mam co liczyć na podobną kasę tutaj, żebym to sobie dobrze przemyślał, że dojazdy mnie wykończą, że będę tego żałował i że mogłem przyjść
Ryptun +464
#wojsko #jedzenie #stolowka #ciekawostkixandry
@xandra:
Raczej stety. No nie chciałbym aby żołnierze (opłacania z pieniędzy krajowych) byli zajęci gotowaniem zup dla Januszy z okolicy XD
Powiedziałem że zjadłbym kapuśniak, a nie że chcę do wojska.
@mroz3 dawno temu na Slasku mozna bylo wkrecic sie na 'flaps', czyli posilek regeneracyjny na kopalnianej stolowce.
Gornicy mieli specjalne kupony, ale bedac zewnatrz mozna bylo wejsc i za grosze zjesc.
Najlepsze rolady z ogorkiem, musztardo i modro kapusto jakie jadlem tam byly... ;)
@xandra: No czasami trafi się danie jak na wigilii u babci ale polecam fb,, żarcie w wojsku,, żeby zobaczyć że nie zawsze jest kolorowo xd
@Prokurator1990: No pewnie tak( ͡° ͜ʖ ͡°)
a wracając do takiego taniego jedzenia to czy czasem przy szkołach gastronomicznych nie funkcjonjua takie stołówki po taniości?
Jezeli udalo Ci sie wejsc na teren kopalni, to moglas zjesc swietny obiad za grosze.
Z reszta bylo wiecej takich miejsc. Chociazby kantyna na ostatnim pietrze 'Skarbka' w Katowicach dla pracownikow WPHW owczesnego.
Tam trzeba bylo miec talon ( nie na ku... i tak dalej tylko na posilki ). Ale mozna bylo te talony kupic od