Aktywne Wpisy

jakie lubicie zwierzątka

iquiet +13
Wyobrażacie sobie, że macie (jakimś cudem) dziecko i dziecko w szkole musi zaprezentować zawód wykonywany przez rodzica?
Mi pierwsze co przychodzi do głowy to, to (gdybym był ojcem) że (ja) tato jest nikim i nie ma co przestawić dziecko. No bo co, powie, że pracuje na magazynie i układa kartony?
Nawet glupioby mi było „pochwalić” się dziecku gdzie pracuje i przy czym robię..
#przegryw #pracbaza
Mi pierwsze co przychodzi do głowy to, to (gdybym był ojcem) że (ja) tato jest nikim i nie ma co przestawić dziecko. No bo co, powie, że pracuje na magazynie i układa kartony?
Nawet glupioby mi było „pochwalić” się dziecku gdzie pracuje i przy czym robię..
#przegryw #pracbaza

#programowanie
@imarid: no to liczba unikalnych znaków w "ACAX" to 3 (bo A, C, X), a w ACA to 2 (bo A, C), więc zastanów się co chcesz policzyć... no chyba, że chodzi, ile jest znaków, które występują dokładnie raz, ale to też jeszcze inne zadanie.
Szkoda, że nie masz oryginalnej treści, bo teraz to możemy tylko zgadywać
@imarid: @leoha: Ty liczysz nie unikalną liczbę znaków ALE liczbę unikalnych znaków. Nie ile jest znaków bez powtórzeń, ale ile znaków występuje tylko raz. To zupełnie inny problem.
\sigma{i=0}^{N} \sigma{j=i+1}^{N} j - i
Przecież to jest O(N^3).
@wolodia: tak, źe zrozumiałem OPa :)
@imarid: poprawna treść zadania powinna brzmieć: "Znajdź sumę liczby unikalnych znaków wszystkich substringów" pytanie tylko czy tak brzmiało oryginalne zadania, bo jeśli tak to rzeczywiście poniżej O(n^2) narazie ciężko coś wymyślić.