Wpis z mikrobloga

Mirki korzystający z #xperia XZ1, czy Wy też jesteście zawiedzeni aparatem w tym modelu?

Zdaje się być niewiele lepszy od obecnego w Z3 Compact, a z niego też nie byłem do końca zadowolony. Mam aktualnie takie same problemy z autofocusem jakie miałem wcześniej, szczególnie ciężko mi zrobić ładne zdjęcie tekstu, np. notatek albo okładki książki. Pamiętam że już dużo milej robiło mi się zdjęcia Nexusem 5, a on też nie miał jakiegoś topowego aparatu. Zawodzi też brak HDR w trybie automatycznym, a zdjęć seryjnych nie da się w żaden sposób zabrać z dotykowego przycisku migawki.

Podzielcie się plis swoimi opiniami, może to ja coś robię źle albo dostałem wadliwy egzemplarz, nie wiem, niby flagowiec, a jest naprawdę średnio. W testach aparat też wydawał się być raczej chwalony.

#smartfon #fotografia #opinia #telefony #sony
BigBadBat - Mirki korzystający z #xperia XZ1, czy Wy też jesteście zawiedzeni aparate...

źródło: comment_LUQEAfkf47dwYYAGUBiAsoaJgwH0ax2r.jpg

Pobierz
  • 20
  • 1
@Brzozaa :3

@Papasanbaba Trochę przeszkadzają xD Te ramki i aparat to jedyne zarzuty jakie mam względem XZ1. Zdecydowałem się na nią m.in. dlatego że szukałem flagowca z ekranem HDR i jestem przeciwny wyższym rozdzielczościom w smartfonach niż 1080p.

@zirytowana_plaszczka Nie przesadzasz delikatnie? XD

@tomy86 Nie miałem styczności z tym LG, ale jak wyżej, na obecnym aparacie jestem zawiedziony, brakuje mu też tej hmm płynności, która jest chociażby u Samsunga czy Apple.
@BigBadBat: Za to ma najlepszą stabilizację wideo, ale może to nie każdego przekonac, choć przyznam że wiadomo od dawna że iphony oraz oczywiście samsungi robią lepsze zdjęcia (a są na matrycach sony btw....)
@BigBadBat no niestety aparat w xperiach to tragedia. Sam mam teraz 3 albo 4 telefon Sony ale jak zapowiadany powoli XZ Pro będzie dalej tak robił zdjęcia to przerzucam się na szajsung ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 0
@gipson_90 Tak jak mówisz, stabilizacja wideo mniej mnie interesuje, jedyne nagrania które robiłem "na serio" wspomnianym Compactem to jak byłem na nartach.

@leopolis XZ Pro jestem bardzo ciekawy, ale teraz już koniecznie muszą podjąć radykalne kroki względem aparatu i ramek, bo jak tak dalej pojdzie to nawet ja się od nich odwrócę xD Wczoraj widziałem też jakąś plotę, że mają się złącza audio pozbyć, strzał w stopę imo.

@smieszke Piękne Ci (jeżeli
BigBadBat - @gipson_90 Tak jak mówisz, stabilizacja wideo mniej mnie interesuje, jedy...

źródło: comment_uyvFfbGVvFdZUWw8j4AEWaZFU4rRdd7b.jpg

Pobierz
@BigBadBat: XZ1 posiada ten sam model aparatu co XZ Premium. Zdjęcia mojego #rozowypasek. Jak znam życie to nałożyła na to pewnie jakieś filtry i pewnie w manualu - tak czy siak nie narzeka na aparat, wręcz odwrotnie. Wcześniej również miała Z3 Compact.
  • 0
@smieszke Dobra, zmotywowałeś mnie w takim razie, pora wgryźć się na porządnie w ustawienia manualne, tyle razy się do tego zbierałem, a nigdy się nie udało xD Filtry też robią robotę często, prawda.