Wpis z mikrobloga

@Im_CIA: Mam roche`a w tej talii więc na starcie w decku mam 4ech komandosów. W muliganie miałem wszystkich 4ech + 2 mrozy. Za pierwszego komandota dostałem 3ci mróz ( ostry niefart ) , za drugiego - trzeci rekonesans. Miałem jeszcze płotke, to dostałem pożoge, ale to już w sumie bez znaczenia było :/
@irecky: jakim cudem mozesz miec 4 komandosow na rece jezeli ostatni jest tworzony na spod decku? ich kolejnosc przy wyskakiwaniu z decku jest losowa, ale posiadanie 4 komandosow w rece jest przeciez niemozliwe
@kubusfnc: Nie jest tak źle przy boostującej temerii. Roche się też boostuje, więc w większości gier daje 7 pkt removal, + 4-6 pkt piechur + 5-6 pkt roche, razem srednio 15-20 pkt na gre.
@kubusfnc: 3x7 daje jednak 21. Rozumiem, że punktu, który Foltest daje Roche'owi można nie liczyć, bo każda inna złota jednostka też by go dostała, ale już Komandosa należałoby liczyć za 7, czyli wychodzi 20 punktów.
@kubusfnc: no tak, ale z użyciem foltesta raczej nie czeka się do końca partii ( ͡° ͜ʖ ͡°), więc przy termerii powiedziałbym że roche ma "pewne" 7+4+4=15, bez zwiadowców. Nie zmienia to faktu że poza temerią foltesta jest faktycznie słaby.