Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy
elo mirki, jest sens układanie jakiegoś konkretnego planu pod siłę skoro jestem na redukcji i spada mi ciągle siła? Zależy mi na 3-boju. Trenuje ciągle ciężko wyciskanie, ciągi i przysiady więc wzorzec ruchowy jest ciągle w użyciu ale po prostu na każdym treningu wykonuje inne ćwiczenia i nie notuje wyników. Myślę żeby rozpisać sobie plan dopiero jak będę wchodził na masę. Co o tym pomyśle myślą mikrokoksy?
  • 19
  • Odpowiedz
@ugotowany_kamien: robienie siły na redukcji, to tak jak ściganie się z zaciągniętym ręcznym. Można, ale po co?

@SportoweSuple: żeby nie cofać się w progresie, a zrzucić kilka zbędnych kilogramów? przecież to oczywiste pytanie.

@beefislife: ciężko to ocenić bo siła spada

@ugotowany_kamien: masz w takim razie
a) do dupy plan (za ciężki lub za lekki, nie wywróżę)
b) o wiele za duży deficyt kaloryczny
c) regeneracje jeszcze bardziej do
  • Odpowiedz
@shdw: Zależy od stopnia zaawansowania. Jak jesteś facetem, ważysz przykładowo 80-90 kg i Twój max w martwym to 150 kg to spokojnie zrobisz "siłę" na redukcji, ale jak już bierzesz powyżej 200, to musisz żreć żeby dorzucić choćby 10kg
  • Odpowiedz
@ugotowany_kamien że jeśli nie masz 350kg w martwym to jesteś początkujący i masz dokładać ciężar i progresować cały czas ( ͡º ͜ʖ͡º) sky is the limit, a 200kg to dobre dla 15 latka z anoreksją. Takie podejście pozwoli ci progresować na redukcji.
  • Odpowiedz