Wpis z mikrobloga

Mirki!

Telefon się kończy... ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mija prawie 2 lata od zakupu #xiaomi Mi 5.
Galeria się wgrywa 5 minut, apki się zaczynają wieszać... Nie wiem czy to mój ROM, czy update do MIUI8.
Bateryjka nie ta co kiedyś. I wiele innych problemów. Chyba czas na zmiany...

A więc do boju staje dwóch kandydatów:

Xiaomi Mi MIX 2 vs OnePlus 5T

Najważniejszą rzeczą, przez którą wybrałem te telefony to wielkość ekranu i DualSim. Jeżeli macie inne podobne propozycje to chętnie popaczam.

A z tych dwóch co powyżej to: #xiaomilepsze czy #oneplus 5T? Na co byście stawiali?
Nie wiem sam co kupić ¯_(ツ)_/¯

Dzięki za wszelkie plusy i minusy powyższych telefonów!

#telefony
  • 42
@Barto_: Odnosząc się do pytania - miałem i mixa 2 i 5t w tym samym momencie. Też się nie mogłem zdecydować dlatego wziąłem do testów oba i w końcu został przy mnie... 1+. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak dla mnie:
- o klasę lepszy ekran
- lepszy aparat (chociaż oba są wybrakowane, mix2 to zła jakość zdjęć, 5t brak stabilizacji optycznej)
- wymiary i waga - Oneplusa
@HDMI dziękuję za opinie.

Co do czytnika linii. Wychodzi na to że xiaomi ma najlepszy czytnik na świecie. Ale odblokowanie twarzą jest mega w OP5T.
@Barto_: W sumie to jesteś w takiej samej sytuacji jak ja. :D Też miałem mi5 i próbowałem go ratować LOS co dało mu dodatkowy miesiąc życia ale jednak... jednak wybrałem nowy telefon.

Problem z LOS jest taki że zaczyna działać coraz wolniej po jakimś czasie, problemu z baterią nie rozwiązuje, funkcji których używałem na MIUI brak (nagrywanie połączeń, blokada wybranych aplikacji - wiem że można je zastąpić czymś ze sklepu ale
@HDMI w końcu na pewno, ale wydaje mnie się że najpierw spróbuję sam wymienić baterie na nową bo widzę na allegro że za <40 cebulionów jest i spróbuję jakiś hard wipe / clean / reset - zobaczę jak się to sprawdzi. Może do czasu aż znów zacznie kuleć pojawi się jakaś promo na OnePlusa ( ͡° ͜ʖ ͡°)