Wpis z mikrobloga

#csgo #komputery

Chciałbym poprosić o wskazanie mi podkładki pod mysz która spełni moje oczekiwania. Zwykle grałem na samym drewnianym blacie dlatego pożadana jest przeze mnie podkładka na której będę mógl szybko poruszać myszką. Posiadam popularny produkt steelseries qck lecz nie pasuje mi, czuję że strasznie hamuje moje ruchy myszką i napewno nie chcę się przyzwyczajać do niej. W necie przeczytałem, że jest od groma rodzajów podkładki także wierzę, że jakiś ekspert pomoże mi znaleźć jakiś fajny model
  • 8
@Dionizy_Zlotopolski: w sumie nie jestem do końca pewny jak gra się na twardych podkładkach, bo używałem tylko materiałowych, ale może takie będą ci bardziej pasować xd
ew. jak chcesz żeby myszka chodziła szybciej, możesz spróbować wymienić slizgacze na jakieś hyperglides czy coś podobnego
@Dionizy_Zlotopolski: qck jest dosyć wolna, tzn mocno hamuje myszkę (ma to swoje plusy i minusy, sam osobiście preferuję 'wolne' podkładki, ale jest to kwestia przyzwyczajenia/nawyków). Dream machines dm pad jest już trochę szybsza. Z 'najszybszych' materiałowych to była chyba zowie g-tf speed version, ale też trochę kosztuje. Jeżeli chcesz jeszcze coś szybszego, to pozostają już twarde (plastikowe, aluminiowe) podkładki. Tutaj jedynie logitech g440 lub roccat raivo. Twarde są dosyć specyficzne, nie