Planuję wsadzić #gps do mojego auta żeby śledzić je w razie kradzieży. Zastanawiałem się nad rozwiązaniem typu telefon w aucie:) Ktoś tak robi? Kupuję SIM, wsadzam tel i wybieram najtańsza taryfę telefoniczna z internetem. #samochody #auto #sim #play #plus #orange #tmobile
@PITSTOP tylko po co Ci SIM? No chyba, że natężenie ruchu... Telefon, uchwyt, ładowarka i pobrana google mapa z domu przez wifi.. lub inną nawigacja offline. Używam MapsMe bo ma numery domów s szczerym polu a w mojej pracy to jak złoto ;-)
@PITSTOP a takie coś... Tato ma takie coś na kilku autach firmowych. Abonament w Orange bodajże na co pół roku jakis, sprzęt dostajesz do montażu w aucie i dostęp do strony i konto na nim z pojazdami... Na firmę to się opłaca, prywatnie nie wiem ;-) Chcesz jutro będę u nich, zapytam o system.
@KLIFord: złodziej auta na pewno nie zauważy włączonego telefonu w uchwycie i włączonej ładowarki :-) @PITSTOP: możesz teoretycznie to zrobić ale telefon proponuję gdzieś ukryć i to nie w schowku ale raczej w mało oczywistym miejscu, żeby po przeszukaniu auta nie dało się go znaleźć.
@SebaOnePL nie wiem jak ale nie widziałem informacji o antykradzieży ;-/ może autor je edytował ;-) mam taką nadzieję... Bo było tylko o GPS i szukaniu rozwiązania... Więc myślałem o nawigacji ;-D
Pamietajcie, jesli wybierzecie bande czworga, tzn ze zgadzacie sie na lockdowny i zamordyzm. Dacie znac ze w przyszlosci zmuszanie ludzi do siedzenia w domu przez 1-2 lata jest normą i nikt za to nie odpowie.
#samochody #auto #sim #play #plus #orange #tmobile
Telefon, uchwyt, ładowarka i pobrana google mapa z domu przez wifi.. lub inną nawigacja offline. Używam MapsMe bo ma numery domów s szczerym polu a w mojej pracy to jak złoto ;-)
Chcesz jutro będę u nich, zapytam o system.
@stormkiss bo ten zostawialbym na noc w aucie i za każdym razem jak się oddałam.
@PITSTOP: możesz teoretycznie to zrobić ale telefon proponuję gdzieś ukryć i to nie w schowku ale raczej w mało oczywistym miejscu, żeby po przeszukaniu auta nie dało się go znaleźć.