Aktywne Wpisy
DragonBreath +11
#pracait #studia
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
Nie wiem kto wymyslil, ze po Informatyce masz tytul inzyniera, ale temu panu nalezy sie nobel.
Informaryka jest jakos 5 razy prostsza niz studia nietechniczne, ktore juz ukonczulem.
Tu macie do domu jakies zadania, tu napiszcie program oczywiscie w domu uzywajac chatagpt, troche tam zadan przerob na laborki i 4 lub 5 sie nalezy jak psu buda xDDDDDDD
Oprocz matematyki, ktora stanowi nie wiecej niz 20% materiału na pierwszych 2-3
somskia +53
Czy jest jakaś możliwość w #csharp , żeby klasa była dostępna tylko i wyłącznie z jednej klasy.
Coś w tym stylu:
Klasa1.Klasa2.Name
?Klasa2
to propertyKlasy1
. Myślałem, żeby stworzyćKlasa2
w cieleKlasa1,
ale chciałbym rozdzielić to na kilka plików, żeby to nie był jakiś tasiemiec (myślałem, żeby w tym przypadku wykorzystać keywordpartial
).#dotnet #naukaprogramowania
Jeśli masz chwilę, to z chęcią podesłałbym Ci konto na gh, ale wolałbym na PW
internal
.class A, class B;
w klasie A zrób pole klasy B
I będizesz mógł się odwołać tak: obiektA.poleB.poleklasyB, obiektA.poleB.metodaklasyB();
Przy czym, by tak się odowływać pole B musi być publiczne, bądź musisz użyć właściwości (get, set)
Bar bar = new Bar();
i tego właśnie chce uniknąć.@bl4desofglory i @kysko również dzięki.
internal Bar()
{
Console.WriteLine("internal ctor");
}