Wpis z mikrobloga

• 45
'Obcy: Izolacja' to najlepsza gra w uniwersum Aliena!

Gram sobie dzisiaj i jestem w misji 3, gdzie pierwszy raz zaczyna szukać mnie Xenomorph. Nie chcąc być zeżartym postanowiłem bezszelestnie poruszać się po statku. Nagle dochodzi mnie jego ryk i krzyk moich ex wrogów. Ręce zaczęły mi się pocić, ale idę dalej co kilka sekund wychylając się zza każdego rogu i napotkanych przeszkód. Byłem już u celu misji kiedy ten bydlak zaczął mnie gonić. Wiedziałem, że zaraz obok - może z 5 metrów jest szyb wentylacyjny - a więc ruszam w jego kierunku. Ze strachu jednak pomyliłem L3 z R3 przez co wciskałem analogi na przemian. Zmierzałem do włazu, ale mój bieg był przerywany przez ciągłe kucanie. Udało mi się jednak dobiec do śluzy. UFF! UDAŁO SIĘ! Yhy... Naglę widzę jego pysk! Wystraszyłem się i podskoczyłem pociągając ze sobą DS4, a że był podpięty kablem do PS4 to powstala reakcja łańcuchowa i pociągnąłem także konsole. Dobrze, że nie spadła.
Super gra ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#ps4 #gry #alien
NieR - 'Obcy: Izolacja' to najlepsza gra w uniwersum Aliena!

Gram sobie dzisiaj i je...

źródło: comment_kJdkQ7oGH6deFiDZs6P8kw30msVffz9T.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • 4
@NieR nie wiem na jakim poziomie grasz ale jeżeli na hard (tylko taki wg mnie ma sens i wyciska z gry miodność) to poczekaj do epizodu bodajże 5 gdzie będziesz musiał przejść po całym kompleksie takim jakby mieszkalny-szpitalnym z małą ilością tych automatów do save'ów. Chyba z 3 dni przechodziłem ten kawałek.
  • Odpowiedz
@NieR: Tylko nie ufaj całkowicie czujnikowi ruchu.Pamiętam jak myślałem że xenomorph jest kilka metrów dalej za drzwiami to se wejdę, otwieram a tam jego pysk ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 2
@robvan
Hard. W sumie w każdej grze od razu wybieram najwyższy poziom. Jest jeszcze koszmar, ale to już raczej dla osób, które miały wcześniej doczynienia z grą. Wczoraj ukończyłem poziom 4 - ten gdzie spotykasz pierwszy raz androidy, a więc dzisiaj rozpoczynam 5 :D

@patrzpan
Zauważyłem :D. Wczoraj ukrywałem się przed syntetykami. Wyciągnąłem czujnik ruchu, aby sprawdzić ich położenie, ale błędnie zlokalizował mi on jednego z androidów. Wybiegłem przez jedne
  • Odpowiedz
@NieR uwielbiam uniwersum Obcego więc ta gra to jak miód na moje serce (i palpitacje ze strachu). Dobre są też dodatkowe misje z dlc gdy grasz Ripley i jest odwzorowana misja gdy Ellen miała włączyć autodestrukcję Nostromo. Wszystko tak zajebiście odwzorowane, szacun dla twórców.
  • Odpowiedz
@NieR klimat super, gra fajna, przeszedlem, ale byly momenty, ze po 10 minut w szafce siedzialem, odkladalem pada I sprawdzalem wykop na fonie w oczekiwaniu, az milusinski sobie pojdzie. To mnie demotywowalo troche do dalszej gry.
  • Odpowiedz