Aktywne Wpisy

#pytanie do #programista15k i tym podobnych. Najlepiej poniżej 30, bez żony i dzieci. Mianowicie, co robicie z całym tym hajsem? Dostałem znaczną podwyżkę od tego miesiąca i w sumie zacząłem się zastanawiać, czy nie mam "złego" podejścia do pieniędzy.
Pochodzę z biedniejszej rodziny robotniczej, gdzie nie przelewało się i nauczono mnie oszczędzania. I teraz wygląda to tak, że wydaję jakieś 2k złotych na miesiąc (mieszkam de facto z rodzicami w domu, ale
Pochodzę z biedniejszej rodziny robotniczej, gdzie nie przelewało się i nauczono mnie oszczędzania. I teraz wygląda to tak, że wydaję jakieś 2k złotych na miesiąc (mieszkam de facto z rodzicami w domu, ale

robert5502 +281
Podstawa katolickiej indoktrynacji, to wyrobie poczucia winy za śmierć Jezusa. Jeżeli dasz sobie to wmówić, to w kolejce czekają następne absurdy, które kapłan będzie ci instalował
#religia #katolicyzm #bekazkatoli #teologia
#religia #katolicyzm #bekazkatoli #teologia

Czy rzeczywiście istnieje duża szansa, że to jest właśnie źródło wyceny bitcoina, czy jest jakiś mechanizm ograniczający możliwość takiej banalnej manipulacji?
Oczywiście nie twierdzę, że taka geneza wartości bitcoina wyklucza inwestowanie w niego, tylko w tym kontekście twierdzenie, że bitcoin jest jakimś zagrożeniem dla banków i walut, że jest rewolucją na rynkach finansowych staje się śmieszne - jest to po prostu zakład bukmacherski, w którym obstawia się kwotę, do jakiej planują napompować wartość bitcoina jego baroni przed spieniężeniem ciągów znaków u nieświadomych kupców i u świadomych graczy, którzy obstawiali wyższą kwotę.
#bitcoin
Pompowanie działa raczej na tej zasadzie, że wieloryby umawiają się na termin zakupów i gdy razem wyrobią duży wolumen oraz podbiją cenę, to mniejsi to podłapują (rośnie!) i za sprawą tłumu cena rośnie dalej.
Potem na górce wieloryby sprzedają, a
Dodatkowo ktoś by w końcu wyśledził że akcja jest pomiędzy konkretnymi portfelami.
Jest jeszcze lepiej, właściciele giełdy bitcoinowej mogą robić masę szwindli, za które na normalnej "kontrolowanej rządowo" poszliby do pierdla.
Pierwszy z brzegu: Jak wiadomo pieniądze na giełdzie zarabia się przewidując jaka cena będzie w przyszłości.
Właściciel giełdy zna: adresy BTC do wpłat, adresy kont bankowych do wpłat. Po prostu widzi, że na giełdę za chwilę trafi mnóstwo świeżutkich BTC->cena poleci na ryj. Wystarczy, że zerknie do blockchaina. Ma około
@pottymouth: pewnie można by to zamaskować jakąś karuzelą portfelową.
@bulka_z_chlebkiem: na pewno jest konieczność angażowania w to "zewnętrznych" środków, nie wystarczą btc?