Aktywne Wpisy
gejuszmapkt +5
#przegryw
Czy ktoś tutaj mówi na to "wazówka", czy może jestem jedyny xd
Czy ktoś tutaj mówi na to "wazówka", czy może jestem jedyny xd
LubiePieski +53
uwielbiam patrzeć na księżyc ludzie przecież to jest zupełnie inna planeta która sobie pływa w kosmosie i jest tak wielka że widać ją ładnie gołym okiem przecież to jest fascynujące
ja muszę tam być muszę wiedzieć jak to jest patrzeć stamtąd na ziemie
ja muszę tam być muszę wiedzieć jak to jest patrzeć stamtąd na ziemie
Płaci człowiek horrendalne pieniądze za tego #windows a dokładniej #windows10 na #komputery bo chce być #pcmasterrace, a to nie dość, że szpieg, to jeszcze sam instaluje aplikacje których nie jestem w stanie w klasyczny sposób odinstalować...
Do rzeczy....
1. Windows sam instaluje te swoje śmieciowe aplikacje (POBRANY ZE STRONY M$), które gdy próbuję usunąć (odinstalować) to po resecie pojawiają się ponownie. Ma ktoś jakiś skuteczny sposób na to?
2. Ostatnio pisałem tutaj o problemie z komputerem na windows 10. Mianowicie komputer po próbie odpalenia nowego procesu łapie chwilowego freeza. Na pokładzie i7, 8 gb ramu, ssd, lenovo y580, więc problemu nigdy takiego nie było, dopiero od ostatnich "aktualizacji i ulepszeń...". Po paru reinstalacjach systemu zobaczyłem, że problem NAJPRAWDOPODOBNIEJ leży po stronie sterownika NVIDII. Tylko, że ten instalowany zawsze (z windows update) powoduje takie skutki, a także ten instalowany bezpośrednio z strony NVIDII. Nigdy wcześniej tak nie było.
Co można zrobić z pkt 1 i 2? Dziękuję za pomoc.
Komentarz usunięty przez autora
1) Windows 10 Enterprise LTSB ale upewnij się że najnowsze drivery w tym od grafiki będą na tym śmigać
2) Wyłączyć aktualizację driverów przez WU bo będzie Ci w nieskończoność podmieniał na swoje
Grafika geforce gtx 660m, więc powinno śmigać. Legitna ta wersja, znaczy czysta?
Właśnie sterowników od grafiki nie podmieniał, trzyma cały czas "nowe". W sklepie jest z 12.2016, a od nvidi mam z 12.2017.
To jakaś kpina dosłownie jest..
W pracy mam Windows 10 Enterprise LTSB i nie ma crapu ale wszystko może się zmienić w nowym wydaniu.
Ogarnij czym jest LTSB
https://blogs.technet.microsoft.com/uktechnet/2015/07/13/windows-10-licensing-logic/