Wpis z mikrobloga

Myslicie, ze emigracja z polski z powodu smogu to glupi pomysl? Przeciez tu sie nie da oddychac, smierdzi na zewnatrz tak samo jakbym sobie w mieszkaniu grilla zrobil (chociaz dzisiaj jest znosnie), wiem ze to tylko kilka miesiecy w roku, ale moze to "aż" kilka miesiecy #smog #krakow
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bernardino89: Kilka? Pojedź do Mogilan czy w okolice Wieliczki w lecie to zobaczysz przepiękne warstwy osadów nad miastem. Myślę, że to bardzo dobry pomysł i prawdopodobnie w przyszłym roku spadam z Krakowa też m.in. właśnie z powodu smogu.
  • Odpowiedz
@Bernardino89: ja właśnie wróciłam do PL, też Krk, i muszę Ci powiedzieć, że non stop kaszlę, czuję ten smród no i nie wiem, w mieszkaniu duszno, człowiek chce napuścić "świeżego powietrza", ale to co tam jest to... ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@maginalia: no czasami autentycznie nie ma czym przewietrzyc mieszkania, otworzy sie okno to jeszcze gorzej. Kiedys jak palilem p-------y to mialem wieksze uczucie swiezosci w plucach niz jak teraz wychodze na spacer wieczorem.

Najgorsze jest to, ze mam wrazenie, ze wiekszosci ludzi jest to kompletnie obojetne, moze poprostu zbyt wrazliwy jestem.
  • Odpowiedz
@tomosano: Trochę odbiegają te dane od airly (zwykłem brać pod uwagę najgorsze wskazania, czego uczy nas przykład Skawiny - najczęściej zielona w okolicy Krakowa :D )

@Bernardino89: To działa trochę inaczej. Z roku na rok poprawia się jakość powietrza w Krakowie... ale też więcej mówi się o smogu. Trochę taki efekt psychologiczny.
  • Odpowiedz
@Bernardino89: ja najbardziej zdziwiona bylam, że ludzie dalej bez masek wchodzą, wdychają ten dym. Ja w gorsze dni mam bóle głowy, zatkane zatoki, kaszel itp. Maskę kupuję jak tylko wypłatę dostanę, bo truć się nie ma sensu.
  • Odpowiedz