Wpis z mikrobloga

@Oskarek89: my z Pomorza jak jeździmy do Austrii lub Włoch na narty to lecimy A1 potem A2 i na Niemcy, potem na Monachium ale pamiętaj żeby przekroczyć Monachium około 7 rano albo nawet wcześniej bo potem wpieprzysz się w korki i stracisz dużo czasu ;)
@Oskarek89: z okolic Gdańska do doliny przy Stubaier Gletscher jakieś 13h ale to tez zależy od pogody, czasem jak jest mroźna zima to na niemieckiej autostradzie trafić się może marznący deszcz i wtedy prędkość drastycznie spada, teraz jak mamy 4x4 to się nie martwimy ale jednak lepiej uważać, rekord przy super pogodzie to było 12h z Włoch przy ostrym #!$%@? i jednym sikaniu XD
@Oskarek89: jak masz maly zwinny samochód i będziesz śmigał w dwie osoby z mała ilością sprzętu to jak się zepniesz to powinno pójść gładko, na naszej trasie zawsze problemem jest to Monachium i jesteśmy nauczeni przekraczać je przed 7 rano, niektórzy tez preferują przyjechać do Monachium dzień wcześniej i wyjechać rano o 6 bo nie mogą na raz takiej trasy #!$%@?
@mordzia: o ciesze sie ze odpisałeś, gdzie byś polecił jechać na pierwszy raz, z niebieskimi trasami raczej bo 2 dzieci z nami jedzie, od 3 dni przeglądam i już tak sobie w głowie namąciłem że nie wiem gdzie jechać.
@mordzia: Serfaus - Fiss - Ladis to patrzyłem ale właśnie wg strony bergfex to raczej mało niebieskich tras tam i droższe apartamenty.
Saalbach wydaje się ciekawe tylko widzę że są 3 miejscowosci :D Hinterglemm Leogang Fieberbrunn
A jeszcze jak tak jeździsz to może podrzucisz jakąś ciekawą stronę do rezerwacji apartamentów bo na bookingu to oszaleli :P
@Oskarek89: Sorry, zapomniałam dodać ( ͡° ͜ʖ ͡°) Najczęściej jeździłam: Gorzów-Berlin-kierunek Norymbergia, Monachium i potem zakręt do Austrii (u mnie docelowo Graz lub Wiedeń).
Trasy, które wyszły mi przez Czechy były najczęściej przez Brno, kierunek Wrocław/Opole.
Dystans jest krótszy przez Czechy, ale zawsze wychodziło mi szybciej (i bardziej komfortowo) przez Niemcy plus nie trzeba płacić za drogi.