Wpis z mikrobloga

@Ustinovitch: no to zrypałeś w trakcie wędzenia, nie ociekła szynka i zimną włożyłeś do wędzarni bez wygrzania i się okopciła a nie uwędziła w smaku pewnie ok ale wizualnie i "zdrowotnie" to leży trochę.
Tak na przyszłość mięsko zostaw na noc aby obeschło, a po włożeniu od razu nie dym tylko zostaw na godzinę aby się osuszyło w temperaturze w jakiej wędzisz ale bez dymu i będzie pięknie.
Uwędzona dobrze wygląda
ElCidX - @Ustinovitch: no to zrypałeś w trakcie wędzenia, nie ociekła szynka i zimną ...

źródło: comment_MFbWkR1l769HeHzkSJea4pP7EdtFKG5k.jpg

Pobierz
@Ustinovitch: kolega @ElCidX ma racje. Nie osuszyłeś mięsa. Widać po sznurkach. Czarne jak Obama. W takiej grillowedzarni też mozna wedzic i uzyskac dobre efekty :-) tylko 3 zasady: obciekanie z osuszaniem, wygrzanie wedzarni i miesa w wedzarni, pilnowanie temp wędzenia :-)