@Ustinovitch: no to zrypałeś w trakcie wędzenia, nie ociekła szynka i zimną włożyłeś do wędzarni bez wygrzania i się okopciła a nie uwędziła w smaku pewnie ok ale wizualnie i "zdrowotnie" to leży trochę. Tak na przyszłość mięsko zostaw na noc aby obeschło, a po włożeniu od razu nie dym tylko zostaw na godzinę aby się osuszyło w temperaturze w jakiej wędzisz ale bez dymu i będzie pięknie. Uwędzona dobrze wygląda
@ElCidX: Wiesz, tak naprawdę wędzenie to moim przypadku jest stwierdzenie na wyrost. Nigdy nie osiągnę takiego efektu jak Ty w urządzeniu, które posiadam. Palenisko jest zbyt blisko mięsa i to de facto jest trochę grillo wędzenie. Ale masz racje wkładałem zimne. Natomiast w smaku bardzo dobre, jeszcze nigdy tak dobrego efektu nie osiągnąłem.
@Ustinovitch: kolega @ElCidX ma racje. Nie osuszyłeś mięsa. Widać po sznurkach. Czarne jak Obama. W takiej grillowedzarni też mozna wedzic i uzyskac dobre efekty :-) tylko 3 zasady: obciekanie z osuszaniem, wygrzanie wedzarni i miesa w wedzarni, pilnowanie temp wędzenia :-)
Chyba nie zostawałeś do ocieknięcia wędlin?
Tak na przyszłość mięsko zostaw na noc aby obeschło, a po włożeniu od razu nie dym tylko zostaw na godzinę aby się osuszyło w temperaturze w jakiej wędzisz ale bez dymu i będzie pięknie.
Uwędzona dobrze wygląda