Próbuję odtworzyć na TV pliki, które mam udostępnione na PC (bez grupy domowej, proste udostępnianie w sieci lokalnej). Na Laptopie pliki widzę i mogę je sobie odtwarzać w dowolnym programie. TV nie widzi jednak w ogóle komputera. Widział go, jak stworzyłem grupą domową i uruchomiłem strumieniowanie (DNLA czy jakoś tak), ale to mi spowodowało wyświetlanie na TV miliona dziwnych pozycji z folderu Dokumenty, a nie było tam tego jednego, który mnie interesuje (czy w tym DNLA trzeba pliki kopiować do tych kilku folderów na dysku C by były możliwe do strumieniowania?).
Idzie to w ogóle tak rozwiązać, by po wejściu w źródło "sieć" na TV wyświetlił się komputer, po wejściu na który będę miał spis wszystkich plików z udostępnionego folderu na tym komputerze (czyli tak samo jakbym włożył pendrajwa)? Czyli dokładnie tak, jak to widzę na laptopie.
Widział go, jak stworzyłem grupą domową i uruchomiłem strumieniowanie (DNLA czy jakoś tak), ale to mi spowodowało wyświetlanie na TV miliona dziwnych pozycji z folderu Dokumenty, a nie było tam tego jednego, który mnie interesuje (czy w tym DNLA trzeba pliki kopiować do tych kilku folderów na dysku C by były możliwe do strumieniowania?).
Idzie to w ogóle tak rozwiązać, by po wejściu w źródło "sieć" na TV wyświetlił się komputer, po wejściu na który będę miał spis wszystkich plików z udostępnionego folderu na tym komputerze (czyli tak samo jakbym włożył pendrajwa)?
Czyli dokładnie tak, jak to widzę na laptopie.
TV to Philips 5302. PC ma Win10.
#telewizory #internet #siecikomputerowe#smarttv #kiciochpyta